Posted on

Midweek Premier League – det blåser friskt i toppen!

 *81 978 & 2-0 *0-3 & 1-3 – noen av de tørre tall fra 26. serieomgang.

*Scoring etter 11 sekunder(!) og selvmål ødela for Man Utd på Wembley.

Tross at det gjenstår 13 ligarunder – gullet har så godt som blitt delt ut den siste spilledagen i januar. Med 15 poengs ledelse og stort pluss i målprotokollen, kan Pep Guardiolas gutter allerede nå koste på seg seiersglisene som arvtagere til Premier League tronen.

Christian Eriksen har akkurat gitt Tottenham ledelsen – bak en forfjamset United keeper (DeGea) og utspilt midtstopper (Chris Smalling).

Spenningen framover dreier seg om topp 4 plassering og billetter til neste års Champion League. Kun 5 poeng skiller Man Utd (53 p) på sølvplass og Spurs (48 p) på 5. plass.  Arsenal vil veldig gjerne tilbake i det storfine selskap, men 1-3 smellen for Swansea tirsdag gjorde at de sakket ytterligere akterut.

Paul Pogba får instrukser av manager JM, men denne gang fånyttes. Uniteds dyreste spiller ble for øvrig byttet ut i 63. min med Marouani Fellaini.

 

Rekordpublikum for en Premier League match – 81 978 på lånearena Wembley, fikk en forsmak på hva som skulle komme allerede etter 11 (!) sekunder. En fiks Kane & Alli kombinasjon og playmaker Eriksen elegant ekspederte kula i United-buret. Vakkert, men spørs om ikke dommer Andre Marriner skulle ha annulert scoringen. Harry K. var nemlig godt over midtstreken da avspark ble tatt.

 

Høyrebacken Kieran Trippier trodde ikke sine egne øyne da innlegget hans ble elegant ekspedert i eget nett av United-stopper Phil Jones.

 

Manchester United hadde naturlig nok sine sjanser. Paul Pogba headet over like før pause mens Hugo Lloris reddet mesterlig fra Lukaku (56. min).

2-0 kom etter forarbeide av Spurs-backen Trippier. Hans presise overlegg ble med største selvfølge befordret inn i eget nett av midtstopper Phil Jones, utagbart for Uniteds glitrende burvokter.

Belgieren med den kraftige hårmanken (Marouani Fellaini) kom inn for Pogba i det 63. min – i det 70. min. hinket han av banen med en kneskade. Ingen lykkekveld for de røde fra Manchester altså.

Og Alexis Sanchez i  PL-debuten for sin nye arbeidsgiver, ble buet ut hver eneste gang han var i ballberøring. Akkurat som de Man Utd tok seg videre i FA Cupen (4-0 Yeovil).

Men dette var Tottenhams kveld. De dominerte over hele banen og det stakkars stopperparet Smalling/Jones fikk liten eller ingen beskyttelse av midtbanen. United var vidåpne og Kane & Co storkoste seg i sin midlertidige lekegrind.

For første gang siden september 1966 vant Spurs sin 3. strake hjemmekamp mot United. Harry Kane hadde åtte skudd mot mål, flere alene enn hele United-laget. Søndag tar Tottenham turen til Anfield Road mens United håper og revansjere bortenederlaget mot Huddersfield i egen storstue lørdag. Noe de etter all sannsynlighet også gjør.

 

Chelsea – Bournemouth (0-0) 0-3!

Callum Wilson feirer 1-0 scoringen med elleville lagkompiser. Men hvem hadde trodd at vertene skulle bli stående med en smultring i samfulle 90 minutter?

Ja, du har sikkert fått med deg resultatet allerede og vi kan forsikre deg om at er ingen tidlig aprilsnarr. I løpet av 16 minutter etter sidebytte på Stamford Bridge fikk Bournemouth nettsus av Callum Wilson, Junior Stanislas og tidligere Chelsea-spiller Nathan Ake.

Hjemmepublikum og manager Antonio Conte var i sjokk. Og den regjerende ligamesteren fant ingen mottrekk på arbeidsmoralen til hissige Bournemouth-spillere. De var på Hazard & Co som klegger i samfulle 90 minutter.

Forhenværende Chelsea-spiller Nathan Ake har økt ledelsen til 3-0. Keeper Thibaut Courtois skjønner egentlig ikke hva som har skjedd – og hvor det ble av forsvaret sitt.

Hjemmepublikum og manager Antonio Conte var i sjokk. Og den regjerende ligamesteren fant ingen mottrekk på arbeidsmoralen til hissige Bournemouth-spillere. De var på Hazard & Co som klegger i samfulle 90 minutter.

Spørsmålet nå er om dette var en glipp – eller om de mørkeblå skal se deltagelse i neste års Champion League glippe? Om et par uker står Barcelona på motsatt banehalvdel i årets utgave. Det må radikale endringer til om det ikke skal bli tidlig exit av CL.

Mens Arsenal fikk sin Pierre fra tyske Dortmund, har Olivier Giroud tatt turen til Stamford Bridge. Rundt 18 mill.pund punget Chelsea ut med – og det vil trolig være en meget god investering. Brukt riktig er franskmannen en garanti for scoringer.

Forut for kampen var det meste fryd og gammen. Publikum ble presentert for sin nye spiss, just signert fra erkerival Arsenal for 18 mill.pund. Olivier Giroud bør bringe en offensiv kraft til laget, som de vel har savnet siden Diego Costa forsvant etter at gullet var sikret i mai 2017.

 

Swansea – Arsenal 3-1

Sam Lucas i hvitt utligner til 1-1 bare minutter etter at Arsenal tok ledelsen.

Egentlig ikke så mye og skrive hjem om. Annet enn at gjestene spilte og spilte, trillet ball mellom egne ledd og knapt truet sin tidligere keeper Fabianski i Swansea-buret.

Men omtrent hver gang vertene var i (hurtige) angrep, spredte panikken seg i Gunners-forsvaret. Fortsetter laget med dette tøyset, hjelper det lite at de har investert godt over en halv milliard kroner på Dortmunds scoringsmaskin Pierre-Emerick Aubameyang.

Spikeren i Gunners-kista i Wales – Sam Glucas scorer sitt andre for kvelden og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

Han vil bli stående på 16-meter’n som evig tilskuer mens Øzil, Ramsay og de andre “is dicking around” med possession possession og veldig lite annet.

Kommentarer og innspill mottas med glede!