Posted on

Kong Klopp: Aldri hatt bedre mannskap!

 

# Jurgen Klopp innrømmer at det er vanskelig og holde spillere utenfor første-11’ern

# Liverpool nærmest spaserte til kvartfinalen i Champions League 

# The Reds på 3. plass i ligaen møter toer-rivalen på Old Trafford lørdag

(8. mars, 2018): En smilende & storføyd manager Jurgen Klopp er overbevist om at hans tropp er den beste han noen sinne har disponert over. Til tross for at lagets beste spiller nylig glapp. Liverpool tviholdt på playmaker Philippe Coutinho i det lengste, men måtte til slutt gi slipp da brassen fikk sin ønskedrøm oppfylt. Med 145 mill. pund overgangen til Barcelona i januar.

Den forhenværende Mainz og Borussia Dortmund bossen innrømmer gladelig at spillergruppa er så sterk at han sliter med å plukke ut en klar første-11’er.

Selv ikke Mohamed Salah maktet og overliste veteran-keeper Iker Casillas i Porto-buret.

 

Roberto Firminios skuddforsøk ble blokkert av Portos Felipe i 0-0 kampen på Anfield.

 

Onsdagens 0-0 kamp på Anfield mot Porto ble kun en parademarsj. Etter 5-0 seieren på bortebane i siste-16 av Champions League. Uten suspenderte Emre Can og langtidsskadde Nathaniel Clyne. Det var likevel ikke plass på verken gress eller benk for karer som Dominic Solanke, Ragnar Klavan og Ben Woodburn. Sistnevnte yngste målscorer i den tradisjonerike klubbens gullkantede historie.

Stortalentet Ben Woodburn må smøre seg med tålmodighet.

“Det er virkelig et problem og plukke ut 18-mannstroppen til hver kamp, men et hyggelig problem, sier Klopp som ble den første Liverpool manageren med fem borteseire med fem plussmål.

‘Wow, jeg har aldri hatt en situasjon som dette med så mange gode spillere utenfor matchday-troppen!” Men den frittalende tyskeren vet at samtlige spillere er like viktige. For vanskelige oppgaver står i kø. Som ligaoppgjøret mot erkerival Manchester United på Old Trafford tidlig lørdag.

Trolig en jevn affære igjen, men forhpentligvis med mer offensive takter fra vertskapet som virkelig parkerte bussen på Anfield 14. oktober (0-0). Her snakker vi om hvem som skal meske seg i skyggen av årets suverne mestere. To poeng skiller de røde fra Manchester & Liverpool og målforskjellen omtrent identisk. Kan fort bli uavgjort igjen!

Tilbake til Klopps “problem”. Han skryter uhemmet av sine gutter som ikke får plass på A-laget. Dom Solanke er i sitt livs form, Ragnar Klavan er helt rå mens ungsauen Ben Woodburn banker på førstelagsdøra foran hver eneste kamp.

Vedder en halv månedslønn på at de fleste managerne i Premier League ville ha gitt ganske mye for et tilsvarende problem. Men det er fordelen med og ha en manager som vet hva han vil, får tid til og bygge opp og blir sittende selv om resultatene ikke alltid tipper riktig vei.

Danny Ings kom inn for Roberto Firmino i 0-0 oppgjøret i 16-delsfinalen mot Porto.

 

 

Ett minutts stillhet til minne om Fiorentinas kaptein Davide Astoris (31) tragiske bortgang sist søndag.

 

Tusenvis av Fiorentina-fans samlet seg rundt begravelsesfølget til Davide Astori i dag.

 

Som da Liverpool gikk på en bortesmell mot Swansea (0-1) med manager Klopp så rasende at han knapt hadde ord. Eller da LFC røk ut av FA Cupen for “håpløse” West Brom – og det attpåtil på eget gress.

Spissen Danny Ings kom inn på i bortekampen mot Porto på Estadio do Dragao. Akkurat som han fikk noen minutter i returoppgjøret. Og den skadeforfulgte ex-Burnleyspissen (to alvorlige kneskader) var bare millimetre unna sin første nettkjenning på over to år. Det var 25-åringens sjette innhopp denne sesongen.

Innbytter Danny Ings fortviler! Bare noen millimtre unna sin første nettkjenning for A-laget på over to år.

 

“Danny er i kjempeform. Etter to skader som fort kunne ha betydd karrierestopp, er det bare helt vidunderlig at han nå kan spille Champions League fotball. Og han fortjener virkelig all den framgang han kan få”.

Klopp vet utmerket hvordan spillere som har vært ute med skade har det. “De vil tilbake i rampelyset, gjerne før de er klare for kampsituasjoner. Danny tok ingen short-cuts, men spilte mange kamper for under-23.”

“Når du føler deg som A-lagsspiller og ikke er banens beste i kamp med unggutta, da føler du deg ikke særlig stor. Men du vokser på det – som person og spiller. Virkelig en god erfaring og ta med seg”, avsluttet Jurgen Klopp da han nylig ble intervjuet av klubbens TV-reporter. (skrevet av Terje Riis).

 

Posted on

Toppmanager (2) merker presset! Sviende nederlag i cup & serie – Klopp mer lik en flopp på the Kop nå!

*Etter 27 måneder i sjefstolen, må populære Klopp begynne og levere trofeer.

*0-1 tapet for bånnlaget Swansea samt utslått av FA Cupen styrket ikke tyskerens langtidsaksjer!

DA han marsjerte inn på Anfield for første gang, ble Jurgen Klopp møtt med øredøvende jubel. Mottatt som den reneste Messias etter suksessen i Bundesliga med Borussia Dortmund. Nå, 27 måneder senere, ligner tyskeren slett ingen frelser.

John Toshack – maner manager Klopp til sterkere innsats.

Strake tap for Swansea (0-1) i Premier League og slått ut av West Brom i FA Cupens 4. runde, attpåtil på eget gress. Det holder rett & slett ikke for kravstore fans. Tidligere Koplegende John “Tosh” Toshack sparer heller ikke på konfekten.  Waliseren som dannet superpar med Kevin Keegan (fotballens svar på Helan og Halvan).

“Klopp kan fort få fyken om han ikke snart leverer trofeer”, sier Toshack som vant 3 ligamesterskap i sine åtte år i Beatles-byens røde storstue.

Fra og ha slått den suverene ligalederen i et fyrverkeri av en kamp (4-3), har det virkelig buttet i mot for Liverpool. Og da er ikke triumf i Hong Kongs sommerturnering mye og skryte av.  For den stolte klubben dreier alt seg om og vinne trofeer.

Slik som fotballen har utviklet seg, fins ingen mellomting lenger. “Vinn eller forsvinn” er gjennomgansmelodien – selv gull & heder er enkelte ganger ikke nok.

Jay Rodriguez scorer sitt andre mål i 4. rundekampen på Anfield – og WBA blir trukket ut fra hatten til 5. runde.

Merseyklubben hadde i realiteten kun sjanser på to trofeer denne sesongen – før altså det forsmedelige nederlaget for “Trostene” fra Birmingham. Eneste mulighet til å fylle opp pokalrommet på Anfield nå er seier i Champions League, der Porto er motstander når 16 lag gjenstår.

En kan skylde på at Philippe Coutinho ikke spilte i disse to tapkampene, men det gjorde han heller ikke da Man City ble slått 4-3. Jurgen Klopp har dessverre aldri blitt kvitt lagets Achilleshæl, tross rekordkjøpet av VV Dijk for 75 mill. pund. Midtforsvaret roter det stadig til og keeper Simon Mignolet har heller aldri overbevist 100%.

Sadio Mane i fint driv forbi WBAs Grzegorz Krychowiak, men det ble likevel exit FA Cupen for de røde.

Mot Swansea hadde nyervervelsen Van Dijk fra “farmerklubben” Southampton assist på Swanseas scoring. I 4. rundekampen mot WBA styrte for sikkerhets skyld stoppermakker Matip kula i eget nett med et elegant hælspark..

Dommer Craig Pawson benyttet flittig VAR (video) i 2-3 kampen på Anfield Road. Reserve Adam Lallana med rød cap.

Liverpools amerikanske eiere er ikke kjent for å sparke managere i hytt og pine. Men faktum er at Klopp, tross solide spillerforsterkninger, ikke har en så mye bedre Liverpool-CV enn forgjenger Brendan Rogers. Tyskeren har fortsatt styrets tillit, men det nytter ikke med fyrverkeri innimellom og glipper som i de to siste kampene.

Tirsdag tar de røde tueren til nyopprykkede Huddersfield. Selv om “The Terriers” viser en nedadgående formkurve, er det ingen grunn for Liverpool til å ta lett på oppgaven. Og vær sikker på at den kravstore manageren vet og fortelle sine utvalgte at nok er nok – nytt poengtap og det blir kroken for noen og hver.

WBA på sin side, skal yppe seg mot gullvinner (liten risiko og fastslå det allerede i januar) Manchester City. Mon tro om manager Alan Pardew tar nok en toppskalp – etter trolig ha dobbeltparkert bussen i mer eller mindre samfulle 90 minutter!

Stolpetreff av Roberto Firminio (i rødt) i sluttsekundene til tross, det ble smultring i poengprotokollen etter 0-1 mot Swansea sist mandag.