Posted on

Fra måltørke i Bodø til gullkontrakt i PL!

* Alexander Sørloth (22) skjøt gullfuglen da han skrev under for Palace.

* Sønn av RBK-toppscorer hentet inn til PL-klubb med scoringstørke!

* Sjette nordmann som spiller for The Eagles – Sør-Londons store stolthet.

 

Mens pappa Gøran spilte under go’foten til Nils Arne i RBK for knapper & glansbilder, har Sørloth jr. “hit the jackpot” i England – før han en gang har spilt et eneste minutt. Med gullkantet avtale og kontrakt fram til 2024!

Mye gjenstår imidlertid for kraftpluggen (194 cm/90 kg) før han kan smykke seg som suksess i verdens tøffeste fotball-liga. Selv om The Eagles gjennom hele sesongen har slitt i feil tabellende, har store skadeproblemer og en “vaksinert” spiss i Christian Benteke, blir det ingen parademarsj inn på førstelaget for trønderen.

Alexander Sørloth har tidligere fått merke at britiske spillere ikke er og skubbe seg på – her i tapskampen (0-1) mot Stuart Dallas og Nord-Irland sist sesong.

 

For Palace – om det ikke vrimler av superstjerner i troppen – har manager Roy Hodgson flere spillere av ypperste internasjonale klasse. Så når hvetebrødsdagene er over og hardjobbingen kan begynne, kommer Alex til å få merke at det er et langt sprang fra danske Jylland til Selhurst Park.

Men det skal som kjent mer enn en kule til for en trønder. Under den erfarne sjefen vil han få all den veiledning han kan ønske seg. Uheldigvis er Sør-Londons stolthet utslått av FA Cupen og Sørloth mister dermed den muligheten til å få prøvd seg på A-laget.

 

Pappa Gøran fra velmaktsdagene – England just slått på Ullevaal Stadion (1993). Litt av et forbilde og leve opp til for 90 kg tunge Alexander.

 

Men det kan bli en snarvei inn! Du vet, den enes død er den andres (leve)brød. Toppscorer Bakary Sako ble tirsdag feid ned på West Hams skattebetaler-arena (Olympiastadion) og er ute for sesongen med ankelbrudd. Det kan gjøre veien til førstelaget kortere for Sørloth som ble formelt Palace-spiller 6 minutter på overtid i transfervinduet.

 

West Ham spillerne benyttet alle mulige triks i 1-1 kampen tirsdag – her er toppscorer Bakary Sako stygt taklet av backen Zabaleta.

 

For øvrig er Alexander Sørloth ikke første nordmann med kontrakt i Sør-London. Den æren går til sstfoldingen Leif Erik Andersen (midtstopper med 30 kamper/1 mål i 1995-97 som spilte for Moss FK). Landslagskeeper Thomas Myhre ble frosset ut av sin Everton manager Walter Smith. Han ble lånt ut og spilte noen vintermåneder på Selhurst Park (2003/04).

 

Thomas Myhre imponerte stort for The Eagles, men det ble med noen få kamper på vår landslagskeeper.

 

Sønn av en annen RBK-legende – eller skal vi heller si Rosenborgs STORE helt – Odd Iversen, spilte 20 kamper og gjorde to mål for Palace i 2011/12. Det var på tampen av en England-karriere det står den aller største respekt av. 143 kamper/36 mål for Tottenham og mer beskjedne 4 scoringer på 16 kamper for Wolverhampton W. Nå er 41-åringen “pundit” hos C More og hovedtrener for Trygg/Lade.

 

“Litj-Ivers” fant alltid veien til nettmaskene – akkurat som sitt vidunderlige opphav Odd. Her gratuleres han for seiersmålet mot Preston i hinde, hårde Championshipdager.

 

Samtidig med Steffen på Selhurst Park var landslagsbacken Jonathan Parr (2011/14). Han var med på opprykket til Premier League og ble tilogmed “Årets Spiller” i en av sine første sesonger. Lysluggen fra Kolbotn ble etter hvert veiet og funnet for lett, men Palace-fansen minnes hans “never-say-die” attitude og oppofrende spill.

 

Jonathan Parr (t.v) gjorde max ut av sine fotballferdigheter, samtidig som han studerte økonomi og tok eksamen i faget mens han bodde i London. Den tidligere Ålesundspilleren har det langt mer enn i bare beina, altså…

 

Siste nordmann som spilte for The Eagles var nok en kar som så at karrieren var på hell. Stopperkjempa Brede Hangeland var ferdig i Fulham, knær og kropp var slitne etter mange smeller og dueller.

Likevel ble den Texas-fødte Viking-spilleren hentet til Palace og fikk med seg 21 matcher/2 mål i tidsrommet 2014/16. Og selv om tempoet ikke var på Hanglelands side, var rutinen der i fullt monn og han leverte varene for The Eagles.

 

Her får daværende Arsenal-spiller Alexis Sanchez merke at Brede i gult fortsatt ikke var enkel og skubbe seg på. Og i likhet med Alexander Sørloth hadde Hangeland en fortid i Dansk Superliga (F.C. København).

 

Hva kan så RBKs siste fotballeksport vente seg i sin nye klubb? Selhurst Park er en av ligaens eldste (og mest slitne) arenaer. Bortefansen bruker gjerne uttrykket “a shit stadium”, men som Palacefansen sier: “It is OUR shit stadium!”

Men grandiose planer om oppgradering og økt tilskuerkapasitet (fra 25 000 til rundt 34 000) vil gjøre den intime banen til noe innbyggerne i Croydon kan være stolte av.

 

Selhurst Park om noen få år! Forhåpentligvis løper Alexander Sørloth ut på banen som en Eagle-helt når den tid kommer.

 

Men først skal ny kontrakt reddes. Allerede i morgen får Alexander et visst innblikk hva Premier League dreier seg om. Mest trolig fra tilskuerplass, om ikke han blir plassert på benken i mangel av spissalternativer.

Det blir uansett fullt trøkk når Newcastle kommer på besøk – tre poeng her og Palace kan så smått belage seg på sin sjette PL-sesong når 2018/19 sparkes i gang.

 

Cheerleaders The Crystals, “Glad all Over” i unison allsang og Holmesdale Fanatics (fansen bak et av målene) i full utfoldelse. En kan få gåsehud av mindre….

 

Klubbens supportere er stolte av klubben sin. Tap eller vinn (langt mest av det første), de er alltid der. Maner spillerne framover. Som i de 7 første ligakampene denne sesongen med null poeng & null scoringer. De var like entusiastiske som om seriegullet var sikret da regjerende ligamester Chelsea kom på besøk.

Til den kampen var publikumsfavoritten og egentlig selve symbolet på Crystal Palace, Wilfried Zaha spilleklar igjen etter skade. Med 2-1 seier og smultringen historie i poengkolonnen hadde Roy Hodgsons revolusjon begynt – etter at hollandske Frank deBoer (mer de Bore) fikk fyken etter fire håpløse ligakamper.

 

Alexander ønskes velkommen av en sann Palace-legende!  Mark Bright dannet radarpar med Ian Wright før sistnevnte skrev under for The Gunners – Bright fast makker til eier & forman Steve Parish på alle Palace-matcher.

La oss håpe at en stolt pappa hjemme i Trøndelag får nyte noen herlige øyeblikk der sønnen er “the main man”. Tilhengerne er ikke storforlangende – så lenge en spiller “blør for drakta” og tar ut det lille extra når alt ser som mørkest ut, da er du for all tid en legende i klubben som aldri egentlig har vunnet noe som helst.

Bare mange fotballhjerter rundt om i verden. Hvem kan vel glemme 5-0 triumfen mot Manchester United i Tippekampens fordums historie på 70-tallet? Og glem ikke at The Eagles sto bokført med tre strake ligaseire på Anfield Road før 0-1 tapet i høst.

 

Det er slike scener Palace-fansen drømmer om – (f.v.) publikumshelten Wilfried Zaha, Andros Townsend (midten) og franske Yohan Cabaye.

 

Nyt eventyret, Alexander – jobb hardt og målbevisst på treningsfeltet under Roy Hodgson. Vi kan love langdryge og til tider kjedelig økter, men det funker. Manageren har en enorm fartstid og vet hva som skal til for og lykkes.

Lytt & lær, sønn – drømmen vil gå i oppfyllelse og du spiller snart Premier League fotball.