Posted on

Toppoppgjøret på Etihad en stor skuffelse, men…..

Chelsea-slakt, men hva med Man City oppi alt dette?

Manchester City 1 – Chelsea 0 

(7. mars 2018):  Det er ikke måte på hvor mye pepper regjerende ligamester Chelsea har fått etter oppgjøret mot årets PL-champion. 1-0 matchen på Etihad søndag kveld ble en dødskjedelig, langdryg og tam affære. I en kamp der forventningene var skrudd til himmels.

Og gjestene fra London har fått så hatten passer. Utskjelt og nærmest sjikanert av TV-eksperter, presse og eks-stjerner. Både i hjemlandet og i norsk presse, som for eksempel i Dagbladet. “En skam for fotballen”, “Chelsea ditt & datt”….

Pep Guardiola feirer nettkjenningen til Silva i styrtregnet.

 

Tre av hovedkritikerne har alle fartstid i toppklubber. De skyter fra hofta mot manager Antonio Conte, men italieneren har en CV trioen bare kan drømme om.

Gary Neville (Man Utd & England back) var manager for spanske Valencia (desember 2015 – mars 2016), vant tre av 16 ligakamper, baklengs i samtlige og 0-7 for Barcelona i Copa del Rey. Både før og etter stuntet i Spania har Gary N. jobbet som TV-pundit. (Photo: By University of Salford Press Office).   

Alan Shearer (t.h), fryktet & effektiv scoringsmaskin, sendte Newcastle ned som manager mens Liverpools forsvarsspiller Jamie Carragher aldri har forsøkt seg som manager. Jeg ville plukket Conte til og styre mitt favorittlag “any given day” framfor overnevnte trio.

Jo da, en kan gjerne stille spørsmål ved italienerens taktikk søndag. Vente til 78. min. med å benytte en spiss (Olivier Giroud), stillestående spillere parkert på egen halvdel bla bla bla.

La det være klart med en gang – Manchester City vant fortjent, selv om scoringen var av det heldige slaget. Poleball fra eget forsvar (omtrent lagets eneste). Igjen rotet Chelsea stopper Andreas Christensen det til, akkurat som han gjorde forut for Lionel Messis scoring på Stamford Bridge noen dager i forveien.

Egentlig et rotemål – bare drøyt halvminuttet etter starten av 2. omgang. Ballen spretter over keeperen mens backen Alonso ser ut som om han nettopp har våknet.

 

Ballen havnet hos David Silva som feide kula flatt inn foran buret, backen Marcos Alonso var i lala land og navnebror Bernardo Silva traff heldig, keeper Courtois utmanøvrert og 1-0 City. Da var det spilt 35 sekunder av 2. omgang. Etter det trillet vertskapet ballen om mulig enda mer seg mellom.

Chelsea fikk knapt låne den, men når det er sagt – de satte full fart framover de fire-fem gangene de fikk ballen. Som oftest med Pedro som ballfører. Det var bare det at den spanske lynvingen tilsynelatende spilte med bind for øynene. Pasningene stort sett ment for en løpsvillig Eden Hazard (helt til han nærmest resignerte), var det stikk motsatte av lissepasninger.

Pasningskongen Gundogan fikk det gule kortet for fellingen av Eden Hazard.

 

Hazard ble for øvrig byttet ut med Alvaro Morata (90. min) – og det var ingen hand-shake og klapp på ryggen da han passerte sjefen på vei til benken. Lover ikke det beste for Chelsea med tanke på ny kontrakt for den eventyrlige belgieren som er på ønskelista til de fleste kremklubbene rundt om.

Gjestene fra London noterte totalt to skudd mot mål. Avfyrt av sidebackene Marcos Alonso og Victor Moses – begge utenfor ramma til imponerende Ederson med de markante tatoveringene.

Det gjorde ikke saken bedre for de mørkeblå at N’Golo Kante besvimte på siste trening og måtte stå over. Hans fightervilje var sårt savnet denne miserable søndagskvelden.

Den gang nei! Sergio Aguero maktet ikke å komme på scoringslista denne gang…

 

Hva med Manchester City oppi alt dette slaktet? Muligens blir dette som å banne i kjerka, men med over 70% ballinnhav, 903 pasninger (mest av denslags i Premier League siden statistikken så dagens lys i 2003) forventer en mer. Denne pasningskåtheten bryter med alt vi elsker med britisk fotball – fart, spill i lengderetningen, knallharde dueller og luftstyrke.

Bortsett fra noen herlige Leroy Sane driblinger, de sedvanlige De Bruyne rykkene og enkelte David Silva lekkerbiskener, var det til tider temmelig flatt på stadion. OK, Cesar Azpilicueta reddet Sane-skudd på streken og keeper Courtois var kjept nede på David Silva skudd ved stolperota.

Veteran David Silva viste igjen prov på sin storhet – for en spiller!

 

Vet ikke om publikum hadde sovnet eller var mest opptatt av og sende txtmeldinger, men en kunne klart og tydelig høre spillerne rope til hverandre ute på gressmatta.

Unødig dytting av blalen mellom to statiske spillere fire-fem ganger (noe tullete greier som har blitt stadig mer populært). Kan virke som om enkelte klubber har egen pasningsbonus – det dreper tempo og er bare drit kjedelig. Den tyske tyrkeren Ilkay Gundogan hadde innpå 170 pasninger alene, mer enn halve Chelsea-laget til sammen.

Bortsett fra en håndfull offensive stikkballer, spilte Citys nr. 8 ballen sideveis eller bakover. Om att og om att. Muligens henter Pep Guardiolas gutter fortjent hjem ligagullet allerede i begynnelsen av neste måned. De har spilt som et sant & verdig mesterlag hele sesongen.

Oleksandr Zinchenkos ufine takling av Victor Moses gikk upåaktet hen av City-manageren…..

 

Ligacupen er allerede i havn, muligens det kan bli trofe i Champions League mens altså lille Wigan ødela drømmen om 4 titler med sin fantastiske innsats i FA Cupens 5. runde.

Forhåpentligvis slipper vi disse uendelige pasningene i tiden framover. Selv en torpedo som Kyle Walker velger støttepasninger og stopper opp – i motsetning til hans energiske løp i Spurs-drakta. Takke meg til West Bromwich vs Huddersfield eller Bournemouth i poengjakt mot Southampton framfor denne 5-a-side varianten.

Der får vi skudd på mål, spillere med tæl og den berømmelige innstillingen “blø for drakta”. Feilpasninger javel, men action, trøkk og stemning.

PS! Manchester City manager Guardiola er kritisk til dommere som ikke beskytter spillerne hans mot “grisetaklinger”. Kom ingen kommentar etter ukraineren Zinchenkos felling av Chelsea-backen Moses (Av Terje Riis).

 

 

Posted on

Willian-show i London, men Messi ødela festen!

Champions League, 16-delsfinale 1 kamp:

Chelsea 1 – Barcelona 1 

(21. februar 2018): Brasilianske Willian skjøt først i den ene stolpen, deretter i den andre – begge gangene langt utenfor rekkevidde til Barcelona-keeper ter Stegen. Lenge så det ut til at det skulle bli med bare nesten for de mørkeblå i egen lekegrind, men den gang ei.

Lionel Messi kunne endelig notere seg for scoring mot Chelsea – etter 30 skuddforsøk på 8 kamper.

 

Etter en kort corner da kampen var drøyt timen gammel, endte ballen hos Willian som med noen kjappe steg fintet seg fri. Og svisj, ballen skrudd hardt og flatt snek seg inn i keepers venstre hjørne. Backen Rudiger sørget for vakthold av Barca-forsvaret – snakk om å “bend it like Willian!” Plutselig fikk katalanerne mer fart i beina, men Chelsea opparbeidet trua på at dette kunne gå veien.

Willian unngikk Sergio Busquets før han skrudde ballen inn helt inne ved stolpen. Så vakkert, så vakkert – og vel fortjent fra Chelseas beste spiller for anledningen!

 

Et par Chelsea-kontringer var nære på og lykkes – før altså Lionel Messi (hvem andre) på skreddersydd Iniesta-pasning feide ballen inn ved stolperota med go’foten. Da var det gått 74 min. Verdens beste fotballspiller scoret sitt første mål mot Chelsea noen sinne – etter 730 minutters spill og 30 skuddforsøk.

Chelseas bakre treer hadde vært bunnsolide, men en vill selvmordspasning fra Andras Christensen spolerte festen. Dansken hadde full kontroll over kula helt nede ved eget cornerflagg (venstre), men gjorde en tabbevalg som altså skulle koste dyrt. Hva han tenkte på? Det må du nesten spørre ham om, men her snakker vi om en skikkelig blackout.

Veteran-duoen spolerte festen! Iniesta var servitør, Messi avslutter – hvor manger har vi ikke opplevd denne dødelige kombinasjonen for Barcelona tidligere?

 

Lufta gikk på en måte ut av vertsballongen. Og baklengsmålet kom rett etter at Man of the Match (Willian) mislyktes med en tversoverpasning til Kante som var mutters alene i Barca-boksen.

Willian slet med neseblod etter en knallhard ball rett i maska, Hazard ble felt for n’te gang og gjestene kunne forlate Stamford Bridge vel vitende om at det verste var unnagjort. Hjemme på Nou Camp ligger alt til rette for videre avansement.

Willians første stolpetreff og som du ser, keeper Ter Stegen var ikke i nærheten..

 

Men ikke for det, Barcelona har kun spilt seg fram til semifinalen i Champions League en gang på de fire siste sesongene, så det er ikke gitt at de går videre. Så langt har de for øvrig bare sluppet inn to baklengs på 7 CL-kamper så noen enkel oppgave blir det ikke for de mørkeblå.

Så glad og lettet! Etter flere søvnløse netter kunne Chelsea-boss Conte slippe tak i følelsene. Men gleden ble dessverre kortvarig – det sørget en liten argentiner i størrelse, men du verden for en stor fotballspiller, for.

 

Husk at londonerne står med 2 seire og 6 uavgjorte i 8 siste innbyrdes oppgjør, så Antonio Conte & Co kan fortsatt drømme om reprise av Champions League finalen i 2012 da laget gikk til topps.

Søndag venter nok en formidabel motstander, denne gang i Premier League. Manchester United spiller for øvrig sin første kamp i utslagsrunden (Champions League) mot et annet spansk lag (Sevilla) om drøyt 20 timer.

 

Posted on

Lite Rock and Roll, men mye Blues for Chelsea etter andre strake & stygge smell!

 

  • Sluttscore til forveksling like perioderesultatene i ishockey

  • Omtrent samme mannskap som feiret ligagullet i mai ikke til å kjenne igjen

  • Ta ingen ting bort fra Watford, 4-1 seieren kunne fort ha vært større

 

Watford-spillerne jublet med god grunn, de fortjente alle poengene.

 

Når Chelsea går i gang med sine (sjeldne) nedturer, gjør de det til gangs. Det smerter likevel langt inn i hjerterota når ligamesteren til de grader blir utspilt som de ble i 4-1 kampen på Vicarage Road. Når de attpåtil spiller første halvtimen 10 mot 12 må det gå galt.

Pinen over for medspillerne! Tiemoue Bakayoko (i midten) fikk sitt andre gule for fellingen av brassen Richarlison.

 

For midtbaneankeret til de blå, Tiemoue Bakayoko gjorde alt i sin makt for at Watford skulle sikre full poengpott. Feilpasningene hans florerte og funket mer som lissepasninger til de gulkledde. I tillegg håpløse forsøk på avdriblinger og tåpelige frispark. Det måtte komme som en lettelse for manager Antonio Conte da dommer Mike Dean dro fram det røde kortet for egen spiller nr. 14.

 

Kortvarig jubel! Cesar Azpilicueta (28) feirer Eden Hazards perle av en 1-1 utligning (82. min). Tre knallscoringer på dobbelt så mange minutter av vertene snudde bildet totalt.
Keeper Thibaut Courtois “felling” av tidligere Everton-spiller Gerard Deulofeu rett før pause. Knapt om noen berøring av den spanske lynvingen som fortjente tittelen Man of the match.

 

For nyinnsatt manager Javi Garcia (spanjolens tredje kamp som Watfordsjef) måtte kampen fortone seg som en reneste drøm. Alt klaffet for laget som knapt har plukket poeng de siste 10 kampene. Feiende flott angrepsspill, solide i forsvar og hardt arbeidende – Chelseas stjernegalleri ble til noen forvirrede statister der selv kong Eden ikke strakk til.

Veteranspissen Troy Deeney jublet som en gal etter 1-0 scoringen på straffe. Men hans “finger-hilsen” til Chelsea-fansen kan koste 29-åringen dyrt.

 

Det så ut til at det skulle lysne for gjestene da Olivier Giroud entret banen til sin Chelsea-debut (64. min). Franskmannen var ikke så mye involvert, men laget løftet seg og vi trodde ærlig talt at poenget var sikret da Eden H. utlignet. Ikke minst for at de mørkeblå presset og Watford trakk seg tilbake.

Men backen Janmaat (84), Deulofeu (88) og Pereyra (90) ville det annerledes – de skar gjennom Chelsea-forsvaret som den berømmelige kniven i varmt smør. Selv en keeperkjempe som Thibaut måtte bare resignere…

Roberto Pereyra avsluttet ballet i sluttsekundene med sin perle – bare minutter etter han entret banen som innbytter. Dommen var fullbyrdet….

 

Manager Antonio Conte var klar i sin melding til klubbstyret etter smellen på Vicarage Road. “Gi meg gjerne sparken!” Italieneren jobber ufortrødent videre til han eventuelt blir vist kjøkkenveien.

Han skyldte ikke på noe annet enn at spillerne virket skremte, at de må tørre mer og spille med “personlighet”. Mannskapet er for øvrig overbevist om at Conte sitter max. ut sesongen.

De er visstnok lei av hans “sure oppstøt” på treningsfeltet og kjedelige økter. The Footballblogg stiller også spørsmålstegn ved om hvorfor en så solid og god høyreback som Zappacosta blir plassert på venstrekanten? Italieneren var langt fra komfortabel på den siden.

Ryktene går om at manager Conte har “mistet” garderoben – akkurat som forgjenger Mourinho gjorde forut for at han måtte pakke snippesken.

 

Det er likevel utrolig at mannskapet som feide gjennom fjorårssesongen og vant fortjent ligagull, har havnet i denne situasjonen. Courtois, Luiz, Azpilicueta, Moses, Willian, Hazard, Fabregas, Pedro og Kante – de er alle fortsatt til stede. En kan lure på hva som virkelig har skjedd?

Nærmest i koma tuslet Chelsea-duoen Giroud (t.v) og Hazard av banen. 1-7 på to kamper mot lag i bånnstriden, det klinger dårlig for de høye herrer i London.

 

Nytt spilleropprør på gang? Førstkommende mandag venter bånnlaget West Bromwich hjemme på Bridge’n – vi vet ikke en gang om sjefen fortsatt leder de blå troppene til den kampen.

20. februar er kampdag for Champions League – Barcelona som motstander. Messi & Co får en “field day” i London om det ikke skjer noen kraftige forbedringer. Følg utviklingen til regjerende ligamester på http://www.chelsea.no – supporterklubben holder deg løpende oppdatert!

 

 

Posted on

Toppmanager (1) i hardt vær – lever med “vinn eller forsvinn” fra krevende boss!

*Chelsea har brukt 10 managere på 14 år

*Antonio Conte vet han lever på lånt tid!

ITALIENSKE Antonio Conte (48) visste hva han gikk til da han marsjerte inn porten på suksessarenaen Stamford Bridge forrige sesong. Eier Roman Abramovich (lille bildet) er ingen tålmodig mann når det butter imot. Siden 2003 har 14 managere kommet og gått og Conte vet utmerket godt at han sitter på lånt tid.

Da hjelper det lite at klubben er regjerende ligamester og klare for 16-delsfinale i Champions League (motstander Barcelona) – det ulmer i den fasjonable Londonklubben.

En høyest utålmodig russisk eier!

“Alt jeg kan gjøre er og gi jernet og stå på 100%”, sier Conte som ikke slakket på presset etter tapet for Arsenal i minicupens (Carabao Cup) semifinale midweek. Og PL-tittelen er allerede utenfor rekkevidde. Overgangsvinduet har dessuten vært preget av noen ville rykter etter at førstevalget på topp, Alvaro Morata, på ingen måte har innfridd.

Den febrliske jakten på (mer eller mindre avdankete) navn som Peter Crouch, Andy Carroll, Cristian Benteke og Ashley Barnes smaker litt av panikk. Som det ser ut, lander de mørkeblå på Manchester Citys tidligere Bosnia-spiller Edin Dzeko (Roma.)

Etter vår ringe oppfatning skyldes mye av problemene tumultene med Diego Costa i sommer. Sjefen skulle ha svelget noen kameler og sørget for at den spanske brasilianeren hadde blitt i London. Morata (for soft) og Batshuayi (for vimsete) når ikke en gang opp til Costas ankler.

Med Costa i vanlig slag på topp ville Hazard & Co ganske sikkert ha vært atskillig nærmere lederlaget i Premier League – og trolig splittet lederduoen fra Manchester.

Hva framtida bringer? Tror ganske sikkert fargerike Conte leder Chelsea-skuta ut sesongen, men vedder ikke sparepengene mine på at han er manager da PL-sesongen sparkes i gang igjen i august….