Willian-show i London, men Messi ødela festen!

Skrevet av

Champions League, 16-delsfinale 1 kamp:

Chelsea 1 – Barcelona 1 

(21. februar 2018): Brasilianske Willian skjøt først i den ene stolpen, deretter i den andre – begge gangene langt utenfor rekkevidde til Barcelona-keeper ter Stegen. Lenge så det ut til at det skulle bli med bare nesten for de mørkeblå i egen lekegrind, men den gang ei.

Lionel Messi kunne endelig notere seg for scoring mot Chelsea – etter 30 skuddforsøk på 8 kamper.

 

Etter en kort corner da kampen var drøyt timen gammel, endte ballen hos Willian som med noen kjappe steg fintet seg fri. Og svisj, ballen skrudd hardt og flatt snek seg inn i keepers venstre hjørne. Backen Rudiger sørget for vakthold av Barca-forsvaret – snakk om å “bend it like Willian!” Plutselig fikk katalanerne mer fart i beina, men Chelsea opparbeidet trua på at dette kunne gå veien.

Willian unngikk Sergio Busquets før han skrudde ballen inn helt inne ved stolpen. Så vakkert, så vakkert – og vel fortjent fra Chelseas beste spiller for anledningen!

 

Et par Chelsea-kontringer var nære på og lykkes – før altså Lionel Messi (hvem andre) på skreddersydd Iniesta-pasning feide ballen inn ved stolperota med go’foten. Da var det gått 74 min. Verdens beste fotballspiller scoret sitt første mål mot Chelsea noen sinne – etter 730 minutters spill og 30 skuddforsøk.

Chelseas bakre treer hadde vært bunnsolide, men en vill selvmordspasning fra Andras Christensen spolerte festen. Dansken hadde full kontroll over kula helt nede ved eget cornerflagg (venstre), men gjorde en tabbevalg som altså skulle koste dyrt. Hva han tenkte på? Det må du nesten spørre ham om, men her snakker vi om en skikkelig blackout.

Veteran-duoen spolerte festen! Iniesta var servitør, Messi avslutter – hvor manger har vi ikke opplevd denne dødelige kombinasjonen for Barcelona tidligere?

 

Lufta gikk på en måte ut av vertsballongen. Og baklengsmålet kom rett etter at Man of the Match (Willian) mislyktes med en tversoverpasning til Kante som var mutters alene i Barca-boksen.

Willian slet med neseblod etter en knallhard ball rett i maska, Hazard ble felt for n’te gang og gjestene kunne forlate Stamford Bridge vel vitende om at det verste var unnagjort. Hjemme på Nou Camp ligger alt til rette for videre avansement.

Willians første stolpetreff og som du ser, keeper Ter Stegen var ikke i nærheten..

 

Men ikke for det, Barcelona har kun spilt seg fram til semifinalen i Champions League en gang på de fire siste sesongene, så det er ikke gitt at de går videre. Så langt har de for øvrig bare sluppet inn to baklengs på 7 CL-kamper så noen enkel oppgave blir det ikke for de mørkeblå.

Så glad og lettet! Etter flere søvnløse netter kunne Chelsea-boss Conte slippe tak i følelsene. Men gleden ble dessverre kortvarig – det sørget en liten argentiner i størrelse, men du verden for en stor fotballspiller, for.

 

Husk at londonerne står med 2 seire og 6 uavgjorte i 8 siste innbyrdes oppgjør, så Antonio Conte & Co kan fortsatt drømme om reprise av Champions League finalen i 2012 da laget gikk til topps.

Søndag venter nok en formidabel motstander, denne gang i Premier League. Manchester United spiller for øvrig sin første kamp i utslagsrunden (Champions League) mot et annet spansk lag (Sevilla) om drøyt 20 timer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Related Posts:
  • Motta fotball-bloggen GRATIS i innboksen din!