PL-oppsummering 31. mars 2018

Skrevet av

Ray Wilkins – kritisk tilstand for Chelsea-legenden!

 

(31. mars, 2018): Denne helga ruller ligafotballen igjen – etter pause med internasjonale vennskapskamper. Der blant annet Spania knuste Argentina med 6-1, England imponerte ikke med 1-1 (Italia) og 1-0 seier over Holland.

Poeng, nedrykk og kval til Champions League for de involverte klubbene til tross, de flestes tanker går for øyeblikket til en 61-åring liggende på intensiven St George’s Hospital, Tooting i London. Chelsea-legenden Ray “Butch” Wilkins ble rammet av et kraftig hjerteattakk fredag – og tilstanden er “touch & go” for den elegante midtbanespilleren med 84 caps for England.

Men The Football Blogg har flere nyheter!

Kostbar låneavtale!

Daniel Sturridge – når skal skadehelvetet ta slutt?
Daniel Sturridge ble hentet på lån for å redde WBA ut av nedrykksumpa!
Birmingham-laget betalte innpå 40 mill. kroner – så langt har den skadeforfulgte Liverpool-spissen spilt 77 minutter for West Brom. Manager Alan Pardew angrer ikke på avtalen, selv om 28-åringen fortsatt er skadet.
Men en prislapp på en halv mill. kroner for hvert spilte minutt – det må være rekord i pengegalskapen Premier League har havnet i?

Chelsea-legende på intensiven med kritisk hjerteattakk!

Englands Ray Wilkins (t.v) prøver og få inn en takling på Diego Maradona – nå kjemper “blågutten” for livet på sykehus i Tooting.

 

Raymond Colin Wilkins (61) utkjempet mang en midtbaneduell for sitt kjære Chelsea & England –  nå kjemper “Butch” en lagt tøffere kamp. En fortvilet kamp for å overleve, men oddsen tikker i mot den legendariske midtbanespilleren.
I går snublet han, falt og slo hodet mot gulvet etter et kraftig hjerteattakk. Nå svever han mellom liv & død på intensiven, holdt “oppe” i kunstig koma. Det er ikke første gang spilleren med 84 landskamper sliter helsemessig. I juli 2017 ble han “friskmeldt” etter dobbel hjerte bypass operasjon.
Hilsener strømmer inn fra fjerne og nær til spilleren med den imponerende CV-lista. I tillegg til bøttevis av kamper for de mørkeblå på Stamford bridge, trakk han på seg trøyene til AC Milan, Paris SG, skotske Rangers, Manchester United og QPR.
I tillegg til et fåtalls kamper for Wycombe W, skotske Hibernian samt London-naboene Millwall, Leyton Orient og Crystal Palace på tampen av karrieren.
Men blodet hans er og blir mørke blått. Alt vi kan bidra med er tvi-tvi!  The Football Blogg er for øvrig ganske sikker på at hjemmefansen kommer til å markere situasjonen når de møter Tottenham på Bridge’n søndag.

Spytteklyse til besvær!

Jamie Garragher i farta! Spytteklysa til Liverpool-“legende” traff tenåring midt i fleisen.

 

“Banting” (erting) er en vesentlig del av kommunikasjonen mellom rivaliserende fans! Men enkelte drar reaksjonene i lengste laget. Som en av Liverpools tidligere forsvarskjemper.
Jamie Garragher jobber for Sky sport som TV-pundit (såkalte eksperter som sier stort sett det samme som fans flest, men tjener i tillegg fett. Visstnok rundt 10 mill. kroner årlig).
Nå er 40-åringen suspendert ut sesongen. Etter barndomsklubbens (riktignok ufortjente) 1-2 tap på Old Trafford 10. mars, endte Jamie opp i munnhuggeri med en hjemmetilhenger. Da han passerte “motstanderen” på vei ut av P-plassen, fikk Jamie inn en skikkelig treffer.
Spytteklysa traff passasjeren i baksetet (tenåringsjente) i ansiktet. Episoden ble uheldigvis foreviget av pappa United-fan.
En reaksjon knapt verdig represtant for de røde på Merseyside. Med 508 kamper for klubben, 11 trofeer, 3 x POTY og 38 England caps. Det mangler ikke på kritikk i hjemlandet. Mange Sky-abbonenter trueer med å si opp avtalen hvis Garragher får fortsett som pundit next season.

Kraftig lønnsreduksjon, men happy happy!

Zlatan I. stortrives i Los Angeles, tross “fattigmanns” lønnsavtale!

 

Svenske-kongen gikk ned 95% i lønn da han forlot Europa til fordel for Los Angeles Galaxy – og er såre fornøyd!

Zlatan Ibrahimovich tjente rundt 200 mill. kroner i året på Old Trafford. Total lønnsutbetaling i California er på skarve 9 mill. kroner. Etter å ha vunnet 33 trofeer i Europa, var 36-åringen klar for et nytt kapitell i sin nomadetilværelse.

Fru Helena Seger har tykt & tynt stått ved ektemannens side. For det er ikke bare beundrere i kjølvannet av den frittalende skåningen. Som i sin tid sa før en kamp mot Norge: “Det Carew kan gjøre med ballen gjør jeg med en appelsin!”

Uttalelser og incidenter med med- og motspillere til tross, Zlatan har levert varene på fotballbanen. Det startet i barndomsklubben Malmø FF i 1999, før ferden gikk til Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris SG og Manchester United. Siste stopp (foreløpig) altså Los Angeles Galaxy.

Om et par måneder sparkes VM i Russland i gang. På spørsmål om han er aktuell, svarte Zlatan slik: “Det er bare og ringe!”

 

Willy i buret – ingen aprilsnarr!

Argentinske Willy Caballero – blir han og se i Chelsea-buret søndag?

 

Med førstevalg Thibaut Courtois skadet under oppholdet med landslaget (hamstring), tyder mye på at argentinske Willy Caballero vokter Chelsea-buret på Stamford Bridge søndag. Tross spansk bakoversveis (vel, litt håpløs ordbruk iogmed Willys blankskalle) midweek med 1-6.

Oppgjøret mot Spurs er trolig siste mulighet for Chelsea til å holde kontakten med topp 4 (og Champions League deltakelse neste sesong). Med 5 poeng opp til Tottenham, vil tap mer eller mindre garantert bety bye-bye CL ved neste korsvei. 8 poeng på 6 kamper er for mye, selv med spillere som Eden Hazard og Willian på laget.

Trøsten får være at laget til Mauricio Pocchetino ikke har vunnet der på 28 år…

 

Snusbølge i fotball-England!

Leicester-propellen Jamie Vardy avhengig av dop-favoritten til Søta Bror. Attpåtil med Red Bull, ikke rart at hurtigtoget har løpsstyrke.

 

Snuslepper er et kjent syn blant idrettsfolk her hjemme. Svenske hockeyspillere gikk i bresjen, men er nå helt vanlig blant fotballspillere og golfere også her hjemme – for å nevne to grupper.

Snuspose godt synlig ved Leicester-benken. Hvem er syndebukken, mon tro?

Nå har toppspillere i England fått øynene opp for “svenskedopet”. Kjent som følge av den skandinaviske eksporten av “stjernespillere” til øyriket. Røykfri tobakk er ikke ulovlig til bruk der, men er ikke til salgs over disk.

Helsemyndighetene har slått alarm! I en Championship-klubb blir syndere bøtlagt med 100 000 kroner – i en annen to ukers lønnstrekk. Hurtigtoget til Leicester, Jamie Vardy, er en ivrig (mis)bruker. Hver “snusbag” gir 27,3 mg nikotin, i motsetning til sigaretter der nivået ligger på 10 mg pr. røyk.

Stoffet stimulerer kropp & hjerne, gir extra bonus i forbindelse med løpsstyrke og konsentrasjon. Sjekk neste gang du overværer kamp fra øyriket – noen spillere med extra leppe?

 

Hvor går ferden, Toby?

Toby Alderweireld – ute i Spurs-kylan” Exit etter sesongen på trappene.

 

Belgiske Toby Alderweireld (29) ser ut til å nærme seg exit White Hart Lane. Stopperen har ikke spilt Premier League fotball siden 28. oktober.

Manager Pocchetino skylder på skade, men han spilte begge kampene for hjemlandet midweek. Alderweireld mangler for øvrig ikke beilere. Ryktene forteller at Real Madrid, Paris SG og Manchester United er heite på grøten. Prislappen på rundt 500 mill. kr skremmer heller ikke.

Belgiske manager Martinez (eks Everton & Wigan) har kontaktet sjefen til Spurs, men for ham dreier deg seg naturligvis først og fremst om Tottenham. Ikke argentinerens problem at Toby behøver matching forut for VM i Russland. Derfor lite trolig at vi får oppleve 29-åringen Alderweireld på gressmatta til Chelsea i morgen.

I alle fall ikke fra start…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Related Posts:
  • Motta fotball-bloggen GRATIS i innboksen din!