Toppoppgjøret på Etihad en stor skuffelse, men…..

Skrevet av

Chelsea-slakt, men hva med Man City oppi alt dette?

Manchester City 1 – Chelsea 0 

(7. mars 2018):  Det er ikke måte på hvor mye pepper regjerende ligamester Chelsea har fått etter oppgjøret mot årets PL-champion. 1-0 matchen på Etihad søndag kveld ble en dødskjedelig, langdryg og tam affære. I en kamp der forventningene var skrudd til himmels.

Og gjestene fra London har fått så hatten passer. Utskjelt og nærmest sjikanert av TV-eksperter, presse og eks-stjerner. Både i hjemlandet og i norsk presse, som for eksempel i Dagbladet. “En skam for fotballen”, “Chelsea ditt & datt”….

Pep Guardiola feirer nettkjenningen til Silva i styrtregnet.

 

Tre av hovedkritikerne har alle fartstid i toppklubber. De skyter fra hofta mot manager Antonio Conte, men italieneren har en CV trioen bare kan drømme om.

Gary Neville (Man Utd & England back) var manager for spanske Valencia (desember 2015 – mars 2016), vant tre av 16 ligakamper, baklengs i samtlige og 0-7 for Barcelona i Copa del Rey. Både før og etter stuntet i Spania har Gary N. jobbet som TV-pundit. (Photo: By University of Salford Press Office).   

Alan Shearer (t.h), fryktet & effektiv scoringsmaskin, sendte Newcastle ned som manager mens Liverpools forsvarsspiller Jamie Carragher aldri har forsøkt seg som manager. Jeg ville plukket Conte til og styre mitt favorittlag “any given day” framfor overnevnte trio.

Jo da, en kan gjerne stille spørsmål ved italienerens taktikk søndag. Vente til 78. min. med å benytte en spiss (Olivier Giroud), stillestående spillere parkert på egen halvdel bla bla bla.

La det være klart med en gang – Manchester City vant fortjent, selv om scoringen var av det heldige slaget. Poleball fra eget forsvar (omtrent lagets eneste). Igjen rotet Chelsea stopper Andreas Christensen det til, akkurat som han gjorde forut for Lionel Messis scoring på Stamford Bridge noen dager i forveien.

Egentlig et rotemål – bare drøyt halvminuttet etter starten av 2. omgang. Ballen spretter over keeperen mens backen Alonso ser ut som om han nettopp har våknet.

 

Ballen havnet hos David Silva som feide kula flatt inn foran buret, backen Marcos Alonso var i lala land og navnebror Bernardo Silva traff heldig, keeper Courtois utmanøvrert og 1-0 City. Da var det spilt 35 sekunder av 2. omgang. Etter det trillet vertskapet ballen om mulig enda mer seg mellom.

Chelsea fikk knapt låne den, men når det er sagt – de satte full fart framover de fire-fem gangene de fikk ballen. Som oftest med Pedro som ballfører. Det var bare det at den spanske lynvingen tilsynelatende spilte med bind for øynene. Pasningene stort sett ment for en løpsvillig Eden Hazard (helt til han nærmest resignerte), var det stikk motsatte av lissepasninger.

Pasningskongen Gundogan fikk det gule kortet for fellingen av Eden Hazard.

 

Hazard ble for øvrig byttet ut med Alvaro Morata (90. min) – og det var ingen hand-shake og klapp på ryggen da han passerte sjefen på vei til benken. Lover ikke det beste for Chelsea med tanke på ny kontrakt for den eventyrlige belgieren som er på ønskelista til de fleste kremklubbene rundt om.

Gjestene fra London noterte totalt to skudd mot mål. Avfyrt av sidebackene Marcos Alonso og Victor Moses – begge utenfor ramma til imponerende Ederson med de markante tatoveringene.

Det gjorde ikke saken bedre for de mørkeblå at N’Golo Kante besvimte på siste trening og måtte stå over. Hans fightervilje var sårt savnet denne miserable søndagskvelden.

Den gang nei! Sergio Aguero maktet ikke å komme på scoringslista denne gang…

 

Hva med Manchester City oppi alt dette slaktet? Muligens blir dette som å banne i kjerka, men med over 70% ballinnhav, 903 pasninger (mest av denslags i Premier League siden statistikken så dagens lys i 2003) forventer en mer. Denne pasningskåtheten bryter med alt vi elsker med britisk fotball – fart, spill i lengderetningen, knallharde dueller og luftstyrke.

Bortsett fra noen herlige Leroy Sane driblinger, de sedvanlige De Bruyne rykkene og enkelte David Silva lekkerbiskener, var det til tider temmelig flatt på stadion. OK, Cesar Azpilicueta reddet Sane-skudd på streken og keeper Courtois var kjept nede på David Silva skudd ved stolperota.

Veteran David Silva viste igjen prov på sin storhet – for en spiller!

 

Vet ikke om publikum hadde sovnet eller var mest opptatt av og sende txtmeldinger, men en kunne klart og tydelig høre spillerne rope til hverandre ute på gressmatta.

Unødig dytting av blalen mellom to statiske spillere fire-fem ganger (noe tullete greier som har blitt stadig mer populært). Kan virke som om enkelte klubber har egen pasningsbonus – det dreper tempo og er bare drit kjedelig. Den tyske tyrkeren Ilkay Gundogan hadde innpå 170 pasninger alene, mer enn halve Chelsea-laget til sammen.

Bortsett fra en håndfull offensive stikkballer, spilte Citys nr. 8 ballen sideveis eller bakover. Om att og om att. Muligens henter Pep Guardiolas gutter fortjent hjem ligagullet allerede i begynnelsen av neste måned. De har spilt som et sant & verdig mesterlag hele sesongen.

Oleksandr Zinchenkos ufine takling av Victor Moses gikk upåaktet hen av City-manageren…..

 

Ligacupen er allerede i havn, muligens det kan bli trofe i Champions League mens altså lille Wigan ødela drømmen om 4 titler med sin fantastiske innsats i FA Cupens 5. runde.

Forhåpentligvis slipper vi disse uendelige pasningene i tiden framover. Selv en torpedo som Kyle Walker velger støttepasninger og stopper opp – i motsetning til hans energiske løp i Spurs-drakta. Takke meg til West Bromwich vs Huddersfield eller Bournemouth i poengjakt mot Southampton framfor denne 5-a-side varianten.

Der får vi skudd på mål, spillere med tæl og den berømmelige innstillingen “blø for drakta”. Feilpasninger javel, men action, trøkk og stemning.

PS! Manchester City manager Guardiola er kritisk til dommere som ikke beskytter spillerne hans mot “grisetaklinger”. Kom ingen kommentar etter ukraineren Zinchenkos felling av Chelsea-backen Moses (Av Terje Riis).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Related Posts:
  • Motta fotball-bloggen GRATIS i innboksen din!