om oss

Har DU hjerte & passion for ENGELSK FOTBALL? Ja, da har du kommet til rett nettsted.

Jeg heter Terje Riis – og er egentlig “oss” i The Football Blogg.

Er og har vært lidenskapelig fan av Øyrikets fotball siden Tippekampen “plinget” i sort/hvitt på NRK. Med Øivind “Skyt da, mann!” Johnsen og ikke minst trioen Arne “Ball” Scheie, Knut Th. “Gle” Gledisch og (t.v) Rolv Hovden i kommentarboksen (se bildet under til h).

Derfor ble Fotballavisen “Alt om engelsk fotball” lansert grytidlig på 1980-tallet. Fantastisk spennende prosjekt, utrolig arbeidskrevende – og fortsatt henger mange av medhjelperne på øyriket med.

Nå håper jeg at engelske fotballfans anno 2018 i Norge vil bidra til bloggen.

The Football Blogg er en naturlig fortsettelse av papirutgaven (i sin tid utformet på IBM skrivemaskin), men med fordeler jeg ikke kunne ha drømt om tidligere. Som for eksempel noe så selvfølgelig som internett!

Nå fins ingen deadline, trykkerifrister eller tungvint og kostbar distribusjon (Narvesen) – er hele tiden bare et tastetrykk unna publisering. Helaktuell med ferske bilder, kommentarer og inntrykk.

Bloggen er et hobbytiltak! Litt som “finn-dott-no” og mulighetens marked. Ønsker og “jobbe” sammen med Supporterunionen og de mange

fantastiske supporteklubbene. The Football Blogg er ingen konkurrent – kun et extra tilbud til fotball-interesserte.

Litt tilbake i tid, Fotballavisen var enestående. Portåpner til møter med toppspillere, managere, klubbeiere og sanne supportere. Min passion for engelsk fotball lever i beste velgående, selv om jeg siden 2011 har vært bosatt i Chiang Mai, Thailand.

Stikkord i så måte – www.nett, gode kontakter og True Vision (TV-kanalen i Thailand som sender ALT av Premier League kamper live med engelske kommentarer samt et knippe av oppgjørene i Championship).

 

Litt om The Good Old Days!

På s/hv-bildet undertegnede (t.v) med to av Englands all-time fineste spillere. Tottenham-eleganten Glenn Hoddle og venstreback Kenny Sansom (C Palace & Arsenal). Knipset av den vidunderlige mamarazzi-fotografen Hy Money. Bare minutter etter den engelske landslagstroppen landet på Gardermoen i 1981 til den forsmedelige VM-kvaliken på Ullevaal Stadion (tap 1-2).

Har ALDRI sett kampen på video i ettertid, men har jo hørt Bjørge Lillelien noen ganger.  Deltok aktivt på “bar-ketten” (SAS-hotellet) med flere av spillerne og officials. Fortsatt i sjokktilstand!

Vet ikke hvor mange Jack Daniels & Coke det ble utover kvelden, men jeg rakk ikke en gang opp til knærne på sidemann Ron Atkinson (manager ManU). Ble en veldig fuktig kveld, for å si det sånn. Og etter hvert slapp tapsfølelsen fra landslagsarenaen….

Skal ikke rippe for mye opp i gamle historier, bare en kort oppfølging til Ullevaal-smellen. Møtte noen år senere kaptein Bryan Robson, manager Alex Ferguson og resten av United-laget på samme SAS-hotell. I forbindelse med pre-season mot Enga på Bislett (sportsredaktør i Søndag/Søndag).

Jeg innledet intervjuet med “Robbo” omtrent som følger: “Remember last time you were here, Mr. Robson?” “Well”, he said with a smile, “yeah, but I didn’t see you guys in Spain summer of ’82!”

Jeg har aldri lagt skjul på at favorittlaget med stor F er Crystal Palace. Med årene har jeg dog lært og modifisere meg om andre klubber.

City-lag som Stoke & Birmingham, Derby eller West Ham, Rochdale, Leeds og Liverpool – vi er alle supportere i felles båt! Og alle som ikke befinner seg der, er noen tullinger! Eller hva?

Ikke bare glitter & stas!

Brenner fortsatt for spillet – det er likevel ingen grunn til å legge skjul på at engelsk (og all) fotball har endret seg. Dessverre med negative fortegn, som for eksempel:

# Diving

#Brytekamper ved cornere

#Sportmanship generelt “out of the window”

#Skuespilleri ved minste berøring (om noen)

#Taklingenes tid forbi

#Pengefaktoren

#TV-selskapenes makt og “gi blanke f…” holdning til supporterne

#Spillerprotester omkring dommeren ved 9 av 10 avblåsninger.

Likevel, engelsk fotball er og blir spesiell – det er dette jeg forsøker og gi et innblikk av på The Football Blogg. Håper du vil følge med på ferden. Helt GRATIS, bare fyll inn navn og epost-adresse under logo (forblir i bloggens arkiv, ingen kommersiell bruk).

Setter også STOR pris på tilbakemeldinger, innspill og kommentarer. Positiv som negativ og aller helst konstruktiv.

Ønsker du og bidra? Send meg en mail….info@thefootballblogg.com