Posted on

PL-oppsummering 31. mars 2018

Ray Wilkins – kritisk tilstand for Chelsea-legenden!

 

(31. mars, 2018): Denne helga ruller ligafotballen igjen – etter pause med internasjonale vennskapskamper. Der blant annet Spania knuste Argentina med 6-1, England imponerte ikke med 1-1 (Italia) og 1-0 seier over Holland.

Poeng, nedrykk og kval til Champions League for de involverte klubbene til tross, de flestes tanker går for øyeblikket til en 61-åring liggende på intensiven St George’s Hospital, Tooting i London. Chelsea-legenden Ray “Butch” Wilkins ble rammet av et kraftig hjerteattakk fredag – og tilstanden er “touch & go” for den elegante midtbanespilleren med 84 caps for England.

Men The Football Blogg har flere nyheter!

Kostbar låneavtale!

Daniel Sturridge – når skal skadehelvetet ta slutt?
Daniel Sturridge ble hentet på lån for å redde WBA ut av nedrykksumpa!
Birmingham-laget betalte innpå 40 mill. kroner – så langt har den skadeforfulgte Liverpool-spissen spilt 77 minutter for West Brom. Manager Alan Pardew angrer ikke på avtalen, selv om 28-åringen fortsatt er skadet.
Men en prislapp på en halv mill. kroner for hvert spilte minutt – det må være rekord i pengegalskapen Premier League har havnet i?

Chelsea-legende på intensiven med kritisk hjerteattakk!

Englands Ray Wilkins (t.v) prøver og få inn en takling på Diego Maradona – nå kjemper “blågutten” for livet på sykehus i Tooting.

 

Raymond Colin Wilkins (61) utkjempet mang en midtbaneduell for sitt kjære Chelsea & England –  nå kjemper “Butch” en lagt tøffere kamp. En fortvilet kamp for å overleve, men oddsen tikker i mot den legendariske midtbanespilleren.
I går snublet han, falt og slo hodet mot gulvet etter et kraftig hjerteattakk. Nå svever han mellom liv & død på intensiven, holdt “oppe” i kunstig koma. Det er ikke første gang spilleren med 84 landskamper sliter helsemessig. I juli 2017 ble han “friskmeldt” etter dobbel hjerte bypass operasjon.
Hilsener strømmer inn fra fjerne og nær til spilleren med den imponerende CV-lista. I tillegg til bøttevis av kamper for de mørkeblå på Stamford bridge, trakk han på seg trøyene til AC Milan, Paris SG, skotske Rangers, Manchester United og QPR.
I tillegg til et fåtalls kamper for Wycombe W, skotske Hibernian samt London-naboene Millwall, Leyton Orient og Crystal Palace på tampen av karrieren.
Men blodet hans er og blir mørke blått. Alt vi kan bidra med er tvi-tvi!  The Football Blogg er for øvrig ganske sikker på at hjemmefansen kommer til å markere situasjonen når de møter Tottenham på Bridge’n søndag.

Spytteklyse til besvær!

Jamie Garragher i farta! Spytteklysa til Liverpool-“legende” traff tenåring midt i fleisen.

 

“Banting” (erting) er en vesentlig del av kommunikasjonen mellom rivaliserende fans! Men enkelte drar reaksjonene i lengste laget. Som en av Liverpools tidligere forsvarskjemper.
Jamie Garragher jobber for Sky sport som TV-pundit (såkalte eksperter som sier stort sett det samme som fans flest, men tjener i tillegg fett. Visstnok rundt 10 mill. kroner årlig).
Nå er 40-åringen suspendert ut sesongen. Etter barndomsklubbens (riktignok ufortjente) 1-2 tap på Old Trafford 10. mars, endte Jamie opp i munnhuggeri med en hjemmetilhenger. Da han passerte “motstanderen” på vei ut av P-plassen, fikk Jamie inn en skikkelig treffer.
Spytteklysa traff passasjeren i baksetet (tenåringsjente) i ansiktet. Episoden ble uheldigvis foreviget av pappa United-fan.
En reaksjon knapt verdig represtant for de røde på Merseyside. Med 508 kamper for klubben, 11 trofeer, 3 x POTY og 38 England caps. Det mangler ikke på kritikk i hjemlandet. Mange Sky-abbonenter trueer med å si opp avtalen hvis Garragher får fortsett som pundit next season.

Kraftig lønnsreduksjon, men happy happy!

Zlatan I. stortrives i Los Angeles, tross “fattigmanns” lønnsavtale!

 

Svenske-kongen gikk ned 95% i lønn da han forlot Europa til fordel for Los Angeles Galaxy – og er såre fornøyd!

Zlatan Ibrahimovich tjente rundt 200 mill. kroner i året på Old Trafford. Total lønnsutbetaling i California er på skarve 9 mill. kroner. Etter å ha vunnet 33 trofeer i Europa, var 36-åringen klar for et nytt kapitell i sin nomadetilværelse.

Fru Helena Seger har tykt & tynt stått ved ektemannens side. For det er ikke bare beundrere i kjølvannet av den frittalende skåningen. Som i sin tid sa før en kamp mot Norge: “Det Carew kan gjøre med ballen gjør jeg med en appelsin!”

Uttalelser og incidenter med med- og motspillere til tross, Zlatan har levert varene på fotballbanen. Det startet i barndomsklubben Malmø FF i 1999, før ferden gikk til Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris SG og Manchester United. Siste stopp (foreløpig) altså Los Angeles Galaxy.

Om et par måneder sparkes VM i Russland i gang. På spørsmål om han er aktuell, svarte Zlatan slik: “Det er bare og ringe!”

 

Willy i buret – ingen aprilsnarr!

Argentinske Willy Caballero – blir han og se i Chelsea-buret søndag?

 

Med førstevalg Thibaut Courtois skadet under oppholdet med landslaget (hamstring), tyder mye på at argentinske Willy Caballero vokter Chelsea-buret på Stamford Bridge søndag. Tross spansk bakoversveis (vel, litt håpløs ordbruk iogmed Willys blankskalle) midweek med 1-6.

Oppgjøret mot Spurs er trolig siste mulighet for Chelsea til å holde kontakten med topp 4 (og Champions League deltakelse neste sesong). Med 5 poeng opp til Tottenham, vil tap mer eller mindre garantert bety bye-bye CL ved neste korsvei. 8 poeng på 6 kamper er for mye, selv med spillere som Eden Hazard og Willian på laget.

Trøsten får være at laget til Mauricio Pocchetino ikke har vunnet der på 28 år…

 

Snusbølge i fotball-England!

Leicester-propellen Jamie Vardy avhengig av dop-favoritten til Søta Bror. Attpåtil med Red Bull, ikke rart at hurtigtoget har løpsstyrke.

 

Snuslepper er et kjent syn blant idrettsfolk her hjemme. Svenske hockeyspillere gikk i bresjen, men er nå helt vanlig blant fotballspillere og golfere også her hjemme – for å nevne to grupper.

Snuspose godt synlig ved Leicester-benken. Hvem er syndebukken, mon tro?

Nå har toppspillere i England fått øynene opp for “svenskedopet”. Kjent som følge av den skandinaviske eksporten av “stjernespillere” til øyriket. Røykfri tobakk er ikke ulovlig til bruk der, men er ikke til salgs over disk.

Helsemyndighetene har slått alarm! I en Championship-klubb blir syndere bøtlagt med 100 000 kroner – i en annen to ukers lønnstrekk. Hurtigtoget til Leicester, Jamie Vardy, er en ivrig (mis)bruker. Hver “snusbag” gir 27,3 mg nikotin, i motsetning til sigaretter der nivået ligger på 10 mg pr. røyk.

Stoffet stimulerer kropp & hjerne, gir extra bonus i forbindelse med løpsstyrke og konsentrasjon. Sjekk neste gang du overværer kamp fra øyriket – noen spillere med extra leppe?

 

Hvor går ferden, Toby?

Toby Alderweireld – ute i Spurs-kylan” Exit etter sesongen på trappene.

 

Belgiske Toby Alderweireld (29) ser ut til å nærme seg exit White Hart Lane. Stopperen har ikke spilt Premier League fotball siden 28. oktober.

Manager Pocchetino skylder på skade, men han spilte begge kampene for hjemlandet midweek. Alderweireld mangler for øvrig ikke beilere. Ryktene forteller at Real Madrid, Paris SG og Manchester United er heite på grøten. Prislappen på rundt 500 mill. kr skremmer heller ikke.

Belgiske manager Martinez (eks Everton & Wigan) har kontaktet sjefen til Spurs, men for ham dreier deg seg naturligvis først og fremst om Tottenham. Ikke argentinerens problem at Toby behøver matching forut for VM i Russland. Derfor lite trolig at vi får oppleve 29-åringen Alderweireld på gressmatta til Chelsea i morgen.

I alle fall ikke fra start…

Posted on

WBA-Pardew sitter inntil videre!

 Pardew stittende, tross kun 1 seier på 16 matcher!

Suksessen lar vente på seg for manager Alan Pardew..

(13. mars, 2018): Manager Alan Pardew kom inn som et friskt pust på The Hawthorns etter flere kjedelige sesonger med Tony Pulis som sjef. Men nå,  fire måneder senere og en tapsrekke lenger enn et vondt år, ser det ut til at selvsentrerte Pardew får fortsette.

I det minste til nestekamp (borte) mot Bournemouth. Baggies-fansen var sikre på at lørdagens 1-4 tap (sjette strake) for Leicester var siste sjanse for 56-åringen, men den gang ei. Tidligere Newcastle/Charlton/West Ham/Southampton/Palace boss styrer etter all sannsynlighet skuta mot Joshua King & Co.

 

Posted on

Hvem overtar i Southampton?

Favoritt til å overta etter Mauricio Pellegrino i Southampton

Marco Silva favoritt til å overta manager-stolen i Southampton – hans tredje PL-klubb etter Hull & Watford,

(13. mars 2018): Sistemann ut i rekka av arbeidsløse Premier League managere – Southamptons Mauricio Pellegrino (bildet under). Han fikk fyken i går etter pinlige 0-3 for Newcastle sist helg.

Favoritt til å overta er Marco Silva (sparken i Watford) mens navn som Mark Hughes, Slaven Bilic, Martin O’Neill og Ronald Koeman er blant outsiderne til den ledige stillingen på St Mary’s.

The Saints befinner seg kun ett poeng over nedrykkstreken. Marco Silva stod øverst på ønskelista sist sommer, men 40-åringen valgte som kjent Watford. Etter rykter om interesse fra Everton fikk han aldri sving på the Hornets igjen. Og måtte altså betale dyrt. Men portugiseren har fortsatt høy stjerne i England og både Everton (igjen) og West Bromwich har Silva på “neste manager” lista si.

The Saints, med bare åtte kamper igjen og spille, behøver en sterk og erfaren hånd til å styre dem unna degradering. Med 1 seier på siste 17 kamper var det ingen bombe at argentinske Pellegrino (46) måtte gå. Det samme gjelder assistent manager Carlos Compagnucci og assistent trener for førstelaget Xavier Tamarit.

Klubben vet de ikke har noen tid og miste. Satser på å ha ny sjef før kvartfinalekampen mot Wigan (FA Cupen) førstkommende lørdag.

Posted on

Kane et steg nærmere scoringstoppen!

 

Harry Kane har akkurat rundet evigunge Buffon i Juve-buret – og Spurs imponerende opphenting har begynt.

 

(Valentines Day, 2018): Med gårsdagens utrolige opphenting i 2-2 kampen mot Juventus, noterte målmaskinen Harry Kane seg for nok en nettkjenning. Før Christian Eriksens frispark-perle snudde opp ned på Champions League oppgjøret i Torino.

Harry som ble veiet og funnet for lett – eller skal vi si nærmere for “blubbete og lite atletisk” av Arsenal som guttunge, står nå med 7 mål på en CL-sesong. Kun en av Liverpools “all time” yndlinger har flere, Steven Gerrard står bokført med 8 – sjekk oversikten til Daily Mail.

 

Og fortsatt har Tottenham kamper igjen og spille. Tross 2-2 på fremmed gress bør ikke London-laget ta noe for gitt når den “gamle damen” kommer på gjenvisitt. Italienerne trenger kun en nettkjenning før de tetter igjen døra og rir av stormen. Bare det at gjengen med Wembley som hjemmearena denne sesongen virker uimotståelige når de først setter i gang.

Christian Eriksen har akkurat sendt av gårde kula, Kane “åpner” muren og Buffon er sjanseløs på ballen som havner i keepers høyre hjørne.

 

Elleville Spursspillere etter at lagets fenomenale danske (i midten) har utlignet til 2-2.

 

Posted on

Ex-Liverpool goalie redningsmann for Eagles?

 

Manager Roy Hodgson håper og sikre underskriften til keeper-veteran Diego Cavalieri i dag.

 

(Valentines Day 2018): Tidligere burvokter for Liverpool, Diego Cavalieri (35) er fristilt fra kontrakten med brasilianske Fluminese. Det passer utmerket for en klubb i nedrykkstriden med kun en keeper med PL-erfaring (Wayne Hennessey) skadefri.

Brasilianeren kom til London i dag og alt tyder på at han skriver kontrakt med Crystal Palace for resten av sesongen. The Eagles har for øvrig avtale med spanske Getafes imponerende goalie Vicente Guaita til sommeren – om Roy Hodgsons mannskap redder kontrakten og spiller sin 6. Premier League sesong på rad i 2018/19.

Posted on

Mahrez pratet ut med lagkameratene

Riyad Mahrez (t.v) under første treningsøkt etter ego-streiken. I midten Jamie Vardy som sammen med Mahrez var de viktigste spillerne da ligagullet havnet på King Power.

 

Riyad Mahrez har ryddet opp i alle misforståelser etter sin 10 dagers streik.  Lagkameratene i Leicester har lagt saken død – de er bare glade for å ha en av sine beste spillere tilbake igjen. Han var fraværende i PL-kampene mot Everton og Swansea, men spilte de siste minuttene i 1-5 ydmykelsen mot årets suverene ligamester.

Algerieren var fryktelig skuffet etter at overgangen til nettopp Man City gikk i vasken, men er nå innstilt på å gi full pupp i sesongens 11 siste ligakamper samt i FA Cupen. Sheffield United står på hjemmemenyen i 5. runde fredag kveld. Avansement og the Foxes befinner seg i kvartinalen.

 

Posted on

Usikker framtid for Liverpool-goalie

Simon Mignolet (t.h) under gårsdagens treningsøkt – mer benkesliting for belgieren framover.

 

(14. februar 2018): Liverpool boss Jurgen Klopp innrømmer at han er usikker på om keeper Simon Mignolets har noen framtid på Anfield. Etter kun to kamper på A-laget i 2018, ser det ut til at Klopp foretrekker Loris Karius mellom stengene.

Det gjelder også i kveldens Champions League oppgjør mot portugisiske Porto. Tyskeren vil på ingen måte avskrive Mignolet, men for øyeblikket må belgieren finne seg i og spille 2. fiolin for de røde.

 

Posted on

Comeback av veteran med 5 PL-titler!

 

Patrice Evra (36) – om ikke forever, så i alle fall noen måneder med blowing bubbles…

 

Veteranbacken Patrice Evra (36) er tilbake i Premier League. Etter fem PL-titler med Manchester United, spiller den tidligere franske landslagskapteinen for West Ham ut sesongen. Etter han ble bannlyst for spill i Europacuper og hjemlandet etter sitt kung-fu spark i beste Cantona-stil mot en “ufin” Marseille-supporter.

Skadeskutte Hammers trenger alt de kan av forsterkninger og manager David Moyes kjenner godt til Evra i sin tid som manager på Old Trafford. I tillegg til karantene måtte Evra punge ut med en bot på rundt 75 000 kroner. Londonklubben tar til motmæle mot Watford (som imponerte stoligen mot Chelsea) i en skikkelig 6-pointer i morgen.

Trolig befinner Patrice Evra seg på benken inntil videre.

Posted on

Fengsel for Sanchez

 

Ingen skattehelt! Alexis Sanchez (i midten) tjener drøyt 5 mill. i uka, så det er ikke mer enn tre ukers “jobb” før gjelden er oppgjort. Her sammen med Uniteds spanske gentleman Juan Mata.

 

Premier Leagues best betalte spiller, Manchester Uniteds nye nr. 7 Alexis Sanchez (29), er dømt til 16 måneders fengselsstaff for skatteunndragelse i Spania.

Heldigvis for chileneren, som blir buet av bortefansen uansett stadion som følge av farsen med Arsenal, slipper han og sone bak lås & slå. Straffen er gjort betinget som følge av hans rene rulleblad og i tillegg, at dommen var kortere enn to år. Han må derimot betale 15 mill. kroner i skyldig skatt samt bot.

Sanchez for øvrig ikke eneste fotballstjerne i kamp mot spanske skattemyndigheter. Lionel Messi (var) og Cristiano Ronaldo er i samme båt – det gjelder også manager Jose Mourinho som har unndratt kronasje til fellesskapskassa.

Posted on

Kronjuvel ute i 4 uker

Wilfried Zaha (25) er avgjørende for at Crystal Palace skal redde PL-kontrakten. Nå er helten ute med skade i minst 4 uker.

 

Wilfried Zaha (25) beskyldes for å være eneste håp om fornyet divisjonskontrakt for Roy Hodgsons mannskap. I 1-1 kampen søndag mot Newcastle fikk han en smell (5. min), men fullførte kampen i stil. En scan mandag viste tirsdag en brist og trolig 4 ukers hvile for helten i Sør-London.

Zaha ble hakket ned i ligastarten mot Huddersfield (tap 0+3), var ute til 8. serieomgang da Chelsea kom på besøk. I mellomtiden hadde the Eagles skiftet ut manager Frank DeBore, men stod fortsatt med null poeng og null scoringer. Med Zaha på plass ble det 2-1 seier over regjerende ligamester.

Heldigvis for Palace som er inne i sin 5. strake PL-sesong, venter to spillefri helger (FA Cup og international break) samt at Man United og Tottenham kommer på besøk. Verken med eller uten Zaha blir det trolig uansett poeng i disse kampene.

Skaden kommer likevel ubeleilig. Antall spillere under oppsyn av det medisinske apparatet er påtagelig. Crystal Palace har kun en skadefri keeper (Wayne Hennessey), så mulig manager Hodgson henter inn tidligere Liverpool-goalie Diego Cavalieri (34) som er såkalt fri agent.

På topp fins to “rendyrkede” spissalternativer – måltørkemannen Cristian Benteke og Alexander Sørloth. Mulig den tidligere RBK-gutten får sin debut raskere enn først antatt – se ikke bort at han får noen minutter på Goodison Park denne helgen.