Posted on

Helvetesuka fortsetter for Pep G. & City!

 

Chris Smalling vant matchen for ManU da de røde snudde 0-2 til 3-2. Her feirer stopperen med tomålsscorer Paul Pogba.

Ledet 2-0, burde ha vært det dobbelte

– og tapte til slutt lokalderbyet 2-3

(8. april, 2018): Manchester Citys B-lag lekte med motstanderen i en omgang. 2-0 ledelsen burde, kunne og skulle absolutt ha vært det dobbelte. Minst!

Gjestene fra den andre siden av byen fyrte ikke av et eneste skudd før pause. Attpåtil hadde City plassert stjernetrioen De Bruyne, Aguero & Walker på benken. Med tanke på returoppgjøret i Champions League mot Liverpool.

Kaptein Kompany og tyrkiske Gundogan fikset 1 & 2-0 mens lettbeinte Raheem Sterling med 16 City-scoringer så langt i sesongen, ble den store syndebukken. England-vingen misset tre gigasjanser – det hadde ikke vært noe og si på om resultattavla viste 5-0 etter 45 min.

Chris Smalling, mer kjent for trøyeholding og brytegrep ved cornere, bredsider inn vinnermålet på Alexis Sanchez frispark i 69. min.

 

Opphentingen har begynt! Paul Pogba har redusert til 1-2 og det er helt tydelig at det ellers så seierssikre Citylaget er på hælene.
Det begynte så lovende! Kaptein Kompany har nettopp stanget inn 1-0 – så fortjent, så fortjent!

 

City-fansen går bananas – gullfesten kan begynne! Snart stod det 2-0, men den gang ei!

 

Ashley Young var heldig som slapp unna med straffespark på stillingen 3-2 etter taklingen av innbytter Sergio Aguero.

 

Noe skjedde i pausen! Kanskje allerede før kampstart. Da paraderte City-spillerne med sine barn gressmatta, klare til feiring. Gullet skulle sikres rekordtidlig i sesongen – og det mot erkerivalen fra Old Trafford. Man City ahdde tross alt ikke tapt hjemmekamp i Premier League siden 2016!

Sir Alex Ferguson på tribunen tenkte med gru de første 45 minuttene tilbake på sesongavslutningen i 2012. Da Sergio Aguero med kampens – og sesongens siste spark på ballen, fravristet United seriegullet da QPR ble slått 3-2. Lørdag ble gjestene fra Old Trafford latterliggjort før pause – med Jose Mourinho som en skremt og forknytt guttunge på sidelinja.

En av flere Raheem Sterling misser som skulle koste gullkandidat Manchester City dyrt.

 

En sterkt bekymret Alex Ferguson FØR pause!

Men altså, noe skjedde i pausen! Anonym som resten av lagkompisene før sidebytte, Paul Pogba tok tak og for en gangs skyld levde han opp til prsilappen som gjorde ham til verdens dyreste spiller.

På under to minutter ordnet 26-åringen 2-2 – før altså forhenværende England-stopper Chris Smalling fikset seiersmålet bak et lamslått City-forsvar.

Dermed tre baklengs på en kamp for andre gang på rad – skal den suverene serielederen virkelig drite på draget?

Liverpool kommer på besøk om noen titalls timer. 3-0 og gå på virker trygt, men scorer Man City i løpet av de første 20-25 minuttene, kan det fort bli lyseblått britisk i CL-semifinalen.

Hvis altså ikke marerittet fortsetter for “de uovervinnelige” som på langt nær har levd opp til etiketten de fem siste dagene. Selv om både De Bryune, Aguero og Gabriel Jesus ble sendt ut på The Etihad kveldskampen lørdag, var det fånyttes. Selv om vel argentinske Aguero vel burde ha hatt straffe etter fellingen av Ashley Young på stillingen 3-2.

Dommer Martin Atkinson gjorde sitt til at kampen “fløt” – helt til gemyttene tok overhånd etter snuoperasjonen til de røde. 6 gule til vertene (Sterling, Fernandinho, Aguero, Danilo, Kompany og Jesus) mens tre United-spillere ble notert i dommerblokka. Skuespiller Herrera, Lukaku og match-helten Paul Pogba.

Gemyttene i kok som seg hør og bør et lokalderby. Uniteds skuespiller Andor Herrera gjorde alt for å terge på seg City-spillerne – og etter fellingen av Aguero brøt helvete løs.

 

Trolig dette Sir Alex så for seg de første 45 minuttene! Sergio Agueros med kampens siste spark på ballen sikret seriegullet i 2012 (3-2 over QPR) – foran snutene til byrivalen som allerede var i gang med feiringen annetsteds.

 

Spørs om ikke fansen var litt for kjapt ute med forhåndsdømmingen av de to managerne?

Uansett, seriegullet er matematisk fortsatt ikke sikret selv med 13 poeng til gode på United og suveren målforskjell! Neste helg står Tottenham borte på menyen – det kan bety nok en utsettelse for Pep Guardiolas mannskap.

 

Håper vi slipper slike scener når Liverpool besøker Manchester – dette var City-bussen på vei til Anfield Road i begynnelsen av uka.

Aller først, nytt rødt besøk på The Etihad – Klopps army skal forsvare 3-0 ledelsen og sikre billett til festen med Bayern Munchen og spanskeduoen Barcelona & Real Madrid. Storfint selskap med andre ord……..

Posted on

Snipp snapp snute, så var Man U ute!

(15. mars 2018): Det som skulle bli en festaften og walk-over for Jose Mourinhos menn, ble til et spansk mareritt! Den målløse bortekampen skulle og burde ha gitt inngangsbillett til kvartfinaleplass i Champions League.

I stedet ble Manchester United utslått & ydmyket av Sevilla som ligger på 5. plass i La Liga.

 

Jesse Lingard og målmaskin Lukaku med avspark etter den første scoringen mot Sevilla.

Det sies at 0-0 i første kamp er et skummelt resultat, men Manchester United gjorde det dobbelt så vanskelig med en uinspirert og overforsiktig forestilling. Som endte i ydmykelse på eget gress.

To scoringer i løpet av fire minutter i 2. omg av spanjolene var nok (Wissan Ben Yedder burde ha gjort hat-trick etter han var mutters alene med David De Gea). En leksjon i effektivtivitet som klart og tydelig blottla Uniteds svakheter.

Wissam Ben Yedder med den første spikeren i United-kista – keeper De Gea sjanseløs på skuddet ved høyre stolperot (for Yedder)

 

Lykkelig målscorer jubler, United-back Young naturlig nok ikke like fornøyd.

 

Man United keeper David De Gea tydelig forbannet etter 0-1 – verre skulle det bli!

Paul Pogba startet på benken, kom inn på 0-0 og bidro egentlig svært lite. Manageren valgte i tillegg og starte uten Juan Mata – nei, dette var en begredelig affære. Og veldig negativt fra Mourinho som altså ikke maktet og slå kloa i sin 3. Champions League tittel.

Tomåls-helten fra Liverpool-triumfen, Marcus Rashford var sørgelig alene, men viste innimellom vilje til å utfordre motstanderen. Lagkameratene var ytterst middelmådige. Langsomme, poleballer, uinspirerte! “Angrip, angrip, angrip” var meldingen fra tilskuerne som på ingen måte ble lydhørt.

Innbytteren nok en gang, denne gang med en merkelig heading keeper De Gea fikk en hånd på, men forgjeves – ballen var klart innafor målstreken.

 

Alexis Sanchez jobbet og slet, men det ble liksom ikke noe ut av det. Her mot Sevillas Gabriel Mercado.

 

To managere, men bare en vinner! Sevillas Vicenzo Montella trakk det lengste strået og Jose Mourinho (bak) måtte til slutt innse at laget (lagoppstillingen?) hans ikke var godt nok denne tirsdags kvelden på Old Trafford.

 

Lukaku reduserte til 1-2, men forgjeves…det ble bare nesten for de røde i sluttminuttene.

Stemningen på Old Trafford i forkant var elektrisk, men etter hvert som kampen skred fram ble det mer og mer spansk også på tribunen. Før en sjokkerende stillhet og frustrasjon. Rashford eneste United-spiller med gult kort, Sevilla pådro seg 4 kort av samme farge.

Dermed er FA Cupen eneste mulighet for de røde til å vinne noe denne sesongen. Brighton hjemme i kvartfinalen burde gi avansement, men etter dette showet vet vi egentlig ikke…

 

Posted on

Man Utd vant drakampen, men til hvilken pris etter at de røde sikret seg underskriften til Alexis Sanchez?

*29-åringen havnet til slutt hos Man Utd tross at overgangen til Man City nærmest var spikret.

*Spillerens agent puttet 150 mill. kroner i egen lomme!

ETTER nærmere et års uvissthet, rot samt frem & tilbake, er chileneren Alexis Sanchez endelig klar for nye utfordringer. Mens hans tidligere medspillere i Arsenal jubler, overtar den fotrappe angriperen trøya med 7-tallet på Old Trafford.

Manager Arsene Wenger fikk til slutt ut fingeren og kvittet seg med urokråka. Ingen betviler Sanchez fotballfaglige egenskaper – det var hans personlige stil som skapte splid og disharmoni i garderoben til The Gunners. Med armeneren Henrik Mkhitaryan (frosset ut i Manchester) i bytte, spørs det om ikke Arsenal faktisk har mest grunn til å være fornøyd med overgangene?

Sanchez med den spesielle nr 7 trøya til Man Utd.

Sanchez  med 3 års kontrakt og ukelønn i nærheten av 5 mill. kroner begynner og bli relativt usmakelig. Når agent/rådgiver Fernando Felicevich i tillegg grafset til seg 150 mill. kr (United betalte), skjønner en fort at galskapen “ruler”.

“Money talks” og sportslige prinsipper er for lengst er historie.“Siden jeg var guttunge var drømmen og få spille for Manchester United. Jeg ga 100% helt til siste slutt i Nord-London, men dro for å være med i kampen om trofeer”, sa 29-åringen da han undertegnet for tabelltoeren med tilhørighet Old Trafford.

Manager Jose Mourinho var sjeleglad for signaturen – ikke minst for at erkerival og nabo Manchester City var favoritt til Sanchez navntrekk. Men Pep Guardiola trakk seg i siste øyeblikk med tanke på resten av spillergruppa. Sydamerikaneren ville ha tjent nesten dobbelt så mye som nestemann i troppen, noe Pep var redd for ville skape uro blant lagkameratene.

Paul Pogba er den ubestridte lederen på Old Trafford. Plutselig er han blitt kraftig akterutseilt på lønnstoppen. Frisørvennen Pogba kommer garantert til å banke på døra til Jose M. og be om pålegg. Og da snakker vi ikke noen skarve hundrelapper.

Pogba vil kreve minst samme lønn som chileneren – og da har vi det gående.

 Keeper David DeGea liker heller ikke å være “underbetalt”. Kanskje ligaens beste målvakt endelig bestemmer seg for å takke ja til frieriet til Real Madrid? Om ikke det blir en kraftig oppjustering av en allerede feit grunnlønn.

I tillegg fins det noen medspillere som helt sikkert ikke jubler for nykomlingen. Hva kommer til å skje med toppspillere som Anthony Martial, Marcus Rashford og Jessie Lingard? Og slite benken frister dårlig med VM i Russland bare noen måneder unna.

Vel, tiden vil vise – spennende blir det uansett framover i Premier League. Og overgangssirkuset varer fortsatt en drøy uke….Sanchez med den spesielle nr 7 trøya til Man Utd.