Posted on

Helvetesuka fortsetter for Pep G. & City!

 

Chris Smalling vant matchen for ManU da de røde snudde 0-2 til 3-2. Her feirer stopperen med tomålsscorer Paul Pogba.

Ledet 2-0, burde ha vært det dobbelte

– og tapte til slutt lokalderbyet 2-3

(8. april, 2018): Manchester Citys B-lag lekte med motstanderen i en omgang. 2-0 ledelsen burde, kunne og skulle absolutt ha vært det dobbelte. Minst!

Gjestene fra den andre siden av byen fyrte ikke av et eneste skudd før pause. Attpåtil hadde City plassert stjernetrioen De Bruyne, Aguero & Walker på benken. Med tanke på returoppgjøret i Champions League mot Liverpool.

Kaptein Kompany og tyrkiske Gundogan fikset 1 & 2-0 mens lettbeinte Raheem Sterling med 16 City-scoringer så langt i sesongen, ble den store syndebukken. England-vingen misset tre gigasjanser – det hadde ikke vært noe og si på om resultattavla viste 5-0 etter 45 min.

Chris Smalling, mer kjent for trøyeholding og brytegrep ved cornere, bredsider inn vinnermålet på Alexis Sanchez frispark i 69. min.

 

Opphentingen har begynt! Paul Pogba har redusert til 1-2 og det er helt tydelig at det ellers så seierssikre Citylaget er på hælene.
Det begynte så lovende! Kaptein Kompany har nettopp stanget inn 1-0 – så fortjent, så fortjent!

 

City-fansen går bananas – gullfesten kan begynne! Snart stod det 2-0, men den gang ei!

 

Ashley Young var heldig som slapp unna med straffespark på stillingen 3-2 etter taklingen av innbytter Sergio Aguero.

 

Noe skjedde i pausen! Kanskje allerede før kampstart. Da paraderte City-spillerne med sine barn gressmatta, klare til feiring. Gullet skulle sikres rekordtidlig i sesongen – og det mot erkerivalen fra Old Trafford. Man City ahdde tross alt ikke tapt hjemmekamp i Premier League siden 2016!

Sir Alex Ferguson på tribunen tenkte med gru de første 45 minuttene tilbake på sesongavslutningen i 2012. Da Sergio Aguero med kampens – og sesongens siste spark på ballen, fravristet United seriegullet da QPR ble slått 3-2. Lørdag ble gjestene fra Old Trafford latterliggjort før pause – med Jose Mourinho som en skremt og forknytt guttunge på sidelinja.

En av flere Raheem Sterling misser som skulle koste gullkandidat Manchester City dyrt.

 

En sterkt bekymret Alex Ferguson FØR pause!

Men altså, noe skjedde i pausen! Anonym som resten av lagkompisene før sidebytte, Paul Pogba tok tak og for en gangs skyld levde han opp til prsilappen som gjorde ham til verdens dyreste spiller.

På under to minutter ordnet 26-åringen 2-2 – før altså forhenværende England-stopper Chris Smalling fikset seiersmålet bak et lamslått City-forsvar.

Dermed tre baklengs på en kamp for andre gang på rad – skal den suverene serielederen virkelig drite på draget?

Liverpool kommer på besøk om noen titalls timer. 3-0 og gå på virker trygt, men scorer Man City i løpet av de første 20-25 minuttene, kan det fort bli lyseblått britisk i CL-semifinalen.

Hvis altså ikke marerittet fortsetter for “de uovervinnelige” som på langt nær har levd opp til etiketten de fem siste dagene. Selv om både De Bryune, Aguero og Gabriel Jesus ble sendt ut på The Etihad kveldskampen lørdag, var det fånyttes. Selv om vel argentinske Aguero vel burde ha hatt straffe etter fellingen av Ashley Young på stillingen 3-2.

Dommer Martin Atkinson gjorde sitt til at kampen “fløt” – helt til gemyttene tok overhånd etter snuoperasjonen til de røde. 6 gule til vertene (Sterling, Fernandinho, Aguero, Danilo, Kompany og Jesus) mens tre United-spillere ble notert i dommerblokka. Skuespiller Herrera, Lukaku og match-helten Paul Pogba.

Gemyttene i kok som seg hør og bør et lokalderby. Uniteds skuespiller Andor Herrera gjorde alt for å terge på seg City-spillerne – og etter fellingen av Aguero brøt helvete løs.

 

Trolig dette Sir Alex så for seg de første 45 minuttene! Sergio Agueros med kampens siste spark på ballen sikret seriegullet i 2012 (3-2 over QPR) – foran snutene til byrivalen som allerede var i gang med feiringen annetsteds.

 

Spørs om ikke fansen var litt for kjapt ute med forhåndsdømmingen av de to managerne?

Uansett, seriegullet er matematisk fortsatt ikke sikret selv med 13 poeng til gode på United og suveren målforskjell! Neste helg står Tottenham borte på menyen – det kan bety nok en utsettelse for Pep Guardiolas mannskap.

 

Håper vi slipper slike scener når Liverpool besøker Manchester – dette var City-bussen på vei til Anfield Road i begynnelsen av uka.

Aller først, nytt rødt besøk på The Etihad – Klopps army skal forsvare 3-0 ledelsen og sikre billett til festen med Bayern Munchen og spanskeduoen Barcelona & Real Madrid. Storfint selskap med andre ord……..

Posted on

Toppoppgjøret på Etihad en stor skuffelse, men…..

Chelsea-slakt, men hva med Man City oppi alt dette?

Manchester City 1 – Chelsea 0 

(7. mars 2018):  Det er ikke måte på hvor mye pepper regjerende ligamester Chelsea har fått etter oppgjøret mot årets PL-champion. 1-0 matchen på Etihad søndag kveld ble en dødskjedelig, langdryg og tam affære. I en kamp der forventningene var skrudd til himmels.

Og gjestene fra London har fått så hatten passer. Utskjelt og nærmest sjikanert av TV-eksperter, presse og eks-stjerner. Både i hjemlandet og i norsk presse, som for eksempel i Dagbladet. “En skam for fotballen”, “Chelsea ditt & datt”….

Pep Guardiola feirer nettkjenningen til Silva i styrtregnet.

 

Tre av hovedkritikerne har alle fartstid i toppklubber. De skyter fra hofta mot manager Antonio Conte, men italieneren har en CV trioen bare kan drømme om.

Gary Neville (Man Utd & England back) var manager for spanske Valencia (desember 2015 – mars 2016), vant tre av 16 ligakamper, baklengs i samtlige og 0-7 for Barcelona i Copa del Rey. Både før og etter stuntet i Spania har Gary N. jobbet som TV-pundit. (Photo: By University of Salford Press Office).   

Alan Shearer (t.h), fryktet & effektiv scoringsmaskin, sendte Newcastle ned som manager mens Liverpools forsvarsspiller Jamie Carragher aldri har forsøkt seg som manager. Jeg ville plukket Conte til og styre mitt favorittlag “any given day” framfor overnevnte trio.

Jo da, en kan gjerne stille spørsmål ved italienerens taktikk søndag. Vente til 78. min. med å benytte en spiss (Olivier Giroud), stillestående spillere parkert på egen halvdel bla bla bla.

La det være klart med en gang – Manchester City vant fortjent, selv om scoringen var av det heldige slaget. Poleball fra eget forsvar (omtrent lagets eneste). Igjen rotet Chelsea stopper Andreas Christensen det til, akkurat som han gjorde forut for Lionel Messis scoring på Stamford Bridge noen dager i forveien.

Egentlig et rotemål – bare drøyt halvminuttet etter starten av 2. omgang. Ballen spretter over keeperen mens backen Alonso ser ut som om han nettopp har våknet.

 

Ballen havnet hos David Silva som feide kula flatt inn foran buret, backen Marcos Alonso var i lala land og navnebror Bernardo Silva traff heldig, keeper Courtois utmanøvrert og 1-0 City. Da var det spilt 35 sekunder av 2. omgang. Etter det trillet vertskapet ballen om mulig enda mer seg mellom.

Chelsea fikk knapt låne den, men når det er sagt – de satte full fart framover de fire-fem gangene de fikk ballen. Som oftest med Pedro som ballfører. Det var bare det at den spanske lynvingen tilsynelatende spilte med bind for øynene. Pasningene stort sett ment for en løpsvillig Eden Hazard (helt til han nærmest resignerte), var det stikk motsatte av lissepasninger.

Pasningskongen Gundogan fikk det gule kortet for fellingen av Eden Hazard.

 

Hazard ble for øvrig byttet ut med Alvaro Morata (90. min) – og det var ingen hand-shake og klapp på ryggen da han passerte sjefen på vei til benken. Lover ikke det beste for Chelsea med tanke på ny kontrakt for den eventyrlige belgieren som er på ønskelista til de fleste kremklubbene rundt om.

Gjestene fra London noterte totalt to skudd mot mål. Avfyrt av sidebackene Marcos Alonso og Victor Moses – begge utenfor ramma til imponerende Ederson med de markante tatoveringene.

Det gjorde ikke saken bedre for de mørkeblå at N’Golo Kante besvimte på siste trening og måtte stå over. Hans fightervilje var sårt savnet denne miserable søndagskvelden.

Den gang nei! Sergio Aguero maktet ikke å komme på scoringslista denne gang…

 

Hva med Manchester City oppi alt dette slaktet? Muligens blir dette som å banne i kjerka, men med over 70% ballinnhav, 903 pasninger (mest av denslags i Premier League siden statistikken så dagens lys i 2003) forventer en mer. Denne pasningskåtheten bryter med alt vi elsker med britisk fotball – fart, spill i lengderetningen, knallharde dueller og luftstyrke.

Bortsett fra noen herlige Leroy Sane driblinger, de sedvanlige De Bruyne rykkene og enkelte David Silva lekkerbiskener, var det til tider temmelig flatt på stadion. OK, Cesar Azpilicueta reddet Sane-skudd på streken og keeper Courtois var kjept nede på David Silva skudd ved stolperota.

Veteran David Silva viste igjen prov på sin storhet – for en spiller!

 

Vet ikke om publikum hadde sovnet eller var mest opptatt av og sende txtmeldinger, men en kunne klart og tydelig høre spillerne rope til hverandre ute på gressmatta.

Unødig dytting av blalen mellom to statiske spillere fire-fem ganger (noe tullete greier som har blitt stadig mer populært). Kan virke som om enkelte klubber har egen pasningsbonus – det dreper tempo og er bare drit kjedelig. Den tyske tyrkeren Ilkay Gundogan hadde innpå 170 pasninger alene, mer enn halve Chelsea-laget til sammen.

Bortsett fra en håndfull offensive stikkballer, spilte Citys nr. 8 ballen sideveis eller bakover. Om att og om att. Muligens henter Pep Guardiolas gutter fortjent hjem ligagullet allerede i begynnelsen av neste måned. De har spilt som et sant & verdig mesterlag hele sesongen.

Oleksandr Zinchenkos ufine takling av Victor Moses gikk upåaktet hen av City-manageren…..

 

Ligacupen er allerede i havn, muligens det kan bli trofe i Champions League mens altså lille Wigan ødela drømmen om 4 titler med sin fantastiske innsats i FA Cupens 5. runde.

Forhåpentligvis slipper vi disse uendelige pasningene i tiden framover. Selv en torpedo som Kyle Walker velger støttepasninger og stopper opp – i motsetning til hans energiske løp i Spurs-drakta. Takke meg til West Bromwich vs Huddersfield eller Bournemouth i poengjakt mot Southampton framfor denne 5-a-side varianten.

Der får vi skudd på mål, spillere med tæl og den berømmelige innstillingen “blø for drakta”. Feilpasninger javel, men action, trøkk og stemning.

PS! Manchester City manager Guardiola er kritisk til dommere som ikke beskytter spillerne hans mot “grisetaklinger”. Kom ingen kommentar etter ukraineren Zinchenkos felling av Chelsea-backen Moses (Av Terje Riis).

 

 

Posted on

Stygge scener etter sjokktapet for Wigan!

 

(20. februar 2018): Managerne Pep Guardiola og Wigans Paul Cook havnet i skikkelig munnhuggeri etter 1. omgang, men det var bare barnematen mot “not so good old days” blant fans fra begge klubbene etter kampslutt.

City-fansen tålte ikke 0-1 smellen og bli utslått av FA Cupen mens hjemmetilhengerne gjorde alt for å terge gjestene mest mulig. Bortetilhengerne ble som normalt holdt igjen etter kampslutt – og det falt i dårlig jord etter det forsmedelige tapet. Dermed yppet de til strid mot politiet.

 

Managerne Pep Guardiola (t.v) og Wigans Paul Cook (i midten) sparte ikke på konfekten på vei til garderobene i pausen.

 

Slik så slagmarken ut bare noen minutter etter at dommer Anthony Taylor blåste for full tid i gårsdagens 5. rundematch.

 

Med reklameskilt som kastevåpen!

 

Kastet flasker, stolseter og reklameplakater mot vaktmannskapet. Minnet til forveklsing tidligere hooligans-tider som red engelsk fotball som en mare et par tiår tilbake. Selv en sindig kar som Sergio Aguero var på nippet til å havne i nevekamp mot en inntrenger, men ble heldigvis holdt tilbake.

 

Selv en sindig kar som Sergio Augero lar følelsene ta overhånd. Her inntar han boksestilling og er bare et ørlite øyeblikk fra og havne i alvorlig trøbbel. Heldigvis ble den sympatiske argentineren holdt tilbake.

 

Wigan-fansen var på ingen måte noen engler – de bidro i høyeste grad til opptøyene.

 

Hjemmetilhengerne gjør alt for å terge opp de tilreisende City-tilhengerne.

 

Likevel slik vi husker den vidunderlige 5. rundekampen – Wiganforsvarer Dan Bunn hylles av elleville, glade og ikke minst stolte hjemmetilhengere.

Uansett står resultatet seg! 1-0 til Wigan, målscorer Will Gregg og FA Cup mesteren fra 2013 møter Southampton på eget gress i kvartfinalen. Begge klubbene kan vente seg en skikkelig reprimande av bot, utestengelse eller hva forbundet måtte komme opp med.

Posted on

Cupbombe detonert i Wigan – Man C utslått!

FA Cupens 5. runde:

Wigan 1 – Manchester City 0

 

(20. februar 2018): Drømmen om 4 trofeer i en og samme sesong brast for Pep Guardiolas mesterlag. Wigan Athletic, cupmester i 2013, sleit seg videre til kvartfinalen da de tar i mot Southampton hjemme på DW Stadium.

Men hvordan var dette skrellet mulig? City hadde 82% ballinnhav de første 45, men de store sjansene uteble. Jeg kjenner utmerket godt til Peps CV, men hva med en dose medisin mot skuddvegring? “Dicking the ball” fram og tilbake i det uendelige – det blir mange pasninger av det, men lite fast fisk.

 

England-backen Kyle Walker skikkelig på etterskudd da Will Gregg på elegant vis plasserer ballen i keeper Bravos venstre hjørne.
Matchvinner Will Grigg (t.v) mottar fortjent hyllest etter sin vidunderlige avslutning i 79.min.

 

Det gikk 25 minutter før lagets første (av 13) corner. Wigan på sin side hadde kun tre angrep før pause – og alle kunne med litt hell, en porsjon dyktighet og en dose kaldblodighet ha gitt tellende resultat.

City-backen Fabian Delph var flere ganger ute i hardt vær. Og det lyste hevn da han sklei inn i Wigans Max Power rett før pause. Dommer Anthony Taylor dro først opp det gule kortet, men etter massedemonstrasjoner av hjemmespillerne så Delph rødt.

Guardiola gikk fra konseptene og var i tottene på kollega Paul Cook, men faktum var at City måtte spille de siste 45 med ti mann.

En kan vel si at managerne Paul Cook (t.h) og Citys Pep Guardiola ikke hadde samme syn på utvisningen i 45. min.

 

Sjakktrekket med å plassere Leroy Sane på benken og sette inn Kyle Walker ga ikke det ønskede resultat. For det var England-backen som lot seg lure da Will Gregg dro med seg ballen og plasserte den i Bravos venstre hjørne (79. min).

Man City startet tett opp med sitt beste mannskap, bare Kevin De Bruyne manglet. Belgieren kom inn for David Silva (65. min) og løftet umiddelbart årets ligamester. Dessverre hadde Sergio Aguero ikke en av sine beste kamper og det ble bare nesten for storfavoritten.

Det røde kortet ga påfyll av Wigan-batteriene – og mannskapet til Paul Cook ga alt pluss litt til. Wigans manager gjorde før kampstart det helt klart at han ikke ville “dille” med sin mer berømte kollega på City-benken. Samme beskjed hadde han tydligvis gitt til sine spillere.

Fabian Delphs takling av Max Power var trolig årsaken til at Man City måtte se drømmen om fire trofeer gå i knas…

 

Ingen “kjære mor” eller klapp på skulderen.  Superstjerner misliker sterkt taklinger av den litt røffe sorten, helt klart en fornuftig resept når lille David har en Goliath på motsatt banehalvdel.

Tre gule kort på mindre enn ti minutter til Wigan midtevis i siste omgang. To “fellinger” av Danilo, en av Bernardo Silva som begge viste Hollywood-takter etter berøringene. Her skulle det bløs for drakta.

Nathan Byrne sklir inn på City kaptein David Silva.

 

Skuddforsøk av en merkelig tam Sergio Aguero – Chey Dunkley prøver og blokkere!

De fire minuttene tilleggstid som nesten ble til fem, var en nervepirrende affære. Men Wigan keeper Walton ble egentlig ikke satt på de helt store prøvene – og avansementet var et faktum.

Bare og innse for sønderknuste og sjokkskadde storfavoritter – slaget er tapt! Bak en jublende gjeng Wiganspillere…

 

19 242 tilskuere overvar showet der 3. divisjonslaget heltemodig blokkerte, taklet, løp og kjempet “to the bitter end”.

Og altså fikk lønn for strevet.

 

Posted on

Uventet sutring fra ligalederen – fotball ER fortsatt en kontaktsport!

 

  • Ledelsen i Manchester City fortviler over behandlingen av lagets gullgutter

  • Men støtter de faktiske forhold beskyldningene?

Manager Pep Guardiola fortviler over at spillerne hans til stadighet utsettes for “folkemord”. Nå ønsker klubbens ledere møte med dommerkomiteen for taklingene de må tåle.

Vingen Raheem Sterling kastet ytterligere bensin på bålet nylig da han uttalte: “Vi blir slaktet!” mens lagkompis Bernardo Silva hevder de blir forsøkt skadet. Kom igjen gutter, fotball er fortsatt en kontaktsport. Taklinger en vesentlig del av den.

Manchester City manager Pep Guardiola krever spesiell beskyttelse av gullguttene sine?

 

Ligalederen har pekt på ni “overfall” denne sesongen som ikke er straffet strengt nok. City ønsker i tillegg en regelendring slik at taklingene kan vurderes på nytt, selv om dommeren så dem i kampens hete og dømte.

Manager Pep Guardiola er frustrert for antall fellinger mot spillerne sine, og ber dommerne beskytte dem bedre. Kjære Pep, dette er prisen du må betale for at Manchester City er det beste laget med de beste spillerne denne sesongen. Venter du egentlig at motstanderne skal stå i giv akt og beundre ferdighetene til De Bruyne, Aguero & Kompany?

Raheem Sterling (i blått) får merke at WBA-spillerne ikke er noen puslinger….

 

Leroy Sane ble satt ut i seks-syv uker etter skaden da Cardiffs Joe Bennett tro til i FA Cup kampen (4. runde – Man City vant 2-0) nylig. Den tyske vingen er en av syv A-lagsspillere ute med skade for øyeblikket.

West Ham har minst like mange, Palace har 8 spillere med langtidsskader. Respektive managere David Moyes og Roy Hodgson fortviler, men forlanger dommerbeskyttelse og regelendring? Det blir for drøyt..

Gabriel Jesus vrir seg i smerte etter selvforskyldt kneskade i den glitrende 0+0 kampen på Selhurst Park nyttårsaften.

Hvilke 9 taklinger sikter City til?

20 September. Claudio Yacob (West Brom) on Ilkay Gundogan. Punishment: Yellow card. Absence: Substituted, missed one game. 16 December. Harry Kane (Tottenham) on Raheem Sterling. Punishment: Yellow card. Absence: Completed game. 16 December: Dele Alli (Tottenham) on Kevin de Bruyne. Punishment: Yellow card. Absence: Completed game.
19 December: Harry Maguire (Leicester) on Phil Foden. Punishment: No free-kick. Absence: Ongoing, 12 matches. 27 December: Jacob Murphy (Newcastle) on Ilkay Gundogan. Punishment: Free-kick. Absence: Completed game. 31 December: Jason Puncheon (Crystal Palace) on Kevin de Bruyne. Punishment: Yellow card. Absence: Completed game.
28 January: Joe Bennett (Cardiff) on Leroy Sane. Punishment: Yellow card. Absence: Ongoing, two matches so far. 31 January: James McClean (West Brom) on Kevin de Bruyne. Punishment: Yellow card. Absence: Completed game. 31 January: Matt Phillips (West Brom) on Brahim Diaz. Punishment: Yellow card. Absence: Completed game.

Hvilket argument?

Det var etter 3-0 seieren over WBA  i januar at toppsjefene Ferran Soriano & Txiki Begiristain besluttet og ta affære. Etter at Albions Matt Phillips taklet Brahim Diaz i knehøyde. De skrev til Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) – ansvarlig for dommeroppstettet i England – og uttrykte kraftig bekymring og anmodet om et møte..

Syv av de ni tilfellene nevnt over resulterte i gule kort. Regelverket er klart på dette punktet – ingen mulighet til å endre på avgjørelser tatt under kampene.

Støttet av statistikken?

City har vunnet 22 av 26 Premier League kamper (spiller mot Leicester i sin 27. kamp senere i dag) og leder med 13 poeng på byrival United.

Spillerne klager spesielt på taklinger som kommer at de har tatt ledelsen. Raheem Sterling er City-spilleren som har blitt taklet mest, men ligger bare på 8. plass over de mest utsatt for ufinheter.

Watfords unge brasilianer Richarlison (i gult) har fått merke at Premier League ikke er noe kjære mor i debutsesongen..

 

Most fouled players graphic
Most yellow cards
Most red cards
Forhåpentligvis bannlyses ikke taklinger. Klubbledelsen til ligavinneren anno 2017-18 burde heller ha satt søkelyset på “divings”, trøyeholding (særlig ved cornere), syklubber rundt dommerne ved de fleste avblåsninger og spillere som vrir seg rundt i smerte for minste (om noen i det hele tatt) berøring.
Lurer på hva den spanske supermanageren ville ha sagt og følt om noen av disse gamle heltene fortsatt regjerte. Som for eksempel denne trioen:
Skotske Graeme Souness (i blått for Rangers) var ingen pingle og ingen spiller du kødda med…
Duellene mellom Roy Keane (Man Utd) og Arsenals midtbanekjempe Patrick Vieira er legendariske. De to kamphanene benyttet enhver anledning til å markere styrke…