Kamp nr. 10 000 i Premier League endte med hjemmeseier

Skrevet av

 

OPPSUMMERINGEN av 26. serierunde burde kanskje ha ventet til samtlige kamper var unnagjort, men vi kan like godt gjøre unna noen matchene som er spilt.

Leicester – Swansea 1-1

Det var knapt gått et minutt før tomålsscorer Sam Clucas ble lufttaklet på King Power. Reaksjonen tilsa livstruende skade og luftambulanse – sekunder etter var Swansea-spilleren frisk, rask og i full vigør.

Vi har ingen problemer med og forstå presset managere, klubber og spillere er under i kampen for å bli degradert. Men visse spilleregler burde uansett gjelde. Ingen disrespekt til nyansatt manager Carlos Carvalhal som nå har syv matcher uten tap – inkl. triumfer over Arsenal & Liverpool.

Swanseas elegante spillestil er dessverre en saga blott. Uthaling av tiden, bussparkering og et utidig skuespilleri minner mer om italienske klubber på 70- & 80-tallet. Kyniske til fingerspissene der sportmanship var et ukjent begrep.

Federico Fernandez jubler for utligningen og nok et Swansea poeng – koreanske tilrettelegger Ki Sung-yueng deltar gjerne i seansen.

 

Hvordan vertene forlot banen med kun ett poeng er helt uforståelig. Jamie Vardy ga laget oppskriftsmessig ledelsen,  sjanser på løpende bånd og savnet etter den streikende algerieren var ikke merkbart. Men med Riyad Mahrez forduftet inntraff scoringsvegringen. Det kunne fort ha blitt både tre og fire scoringer på Leicester den første halvtimen – det ble med kun en.

Scoringsmaskinen Jamie Vardy fornektet seg ikke denne gang heller, men det ble med ett mål og ditto poeng mot hardt arbeidende Swansea hjemme på eget gress.

 

Brighton – West Ham 3-1

Ellevill colombianer! Jose Izquierdos 2-1 scoring ble behørig feiret av Brightons keeper Mathew Ryan. Gult kort ble belønningen for den kjappe vingen – trøya skal ikke brukes som flagg!

 

For West Ham ble tidenes Premier League kamp nr 10 000 ikke annet enn slutten på noen skrekkens dager. Rekruttsjef Tony Henry fikk fyken som følge av “rasisme”-uttalelser, selv om han ikke ytret annet enn mange er enige med ham i. Om at frikanske spillere generelt mangler  skikkelig fotball-forståelse. Skjønner ikke helt hvordan dette kan beskrives som “rasistisk”, men jeg skjønner jo heller ikke alt da…

Javier Hernandez utlignet for West Ham i 30. min, men til ingen nytte. Brighton scoret ytterligere to og dermed poengløst for The Hammers.

 

Londonlaget befinner seg farlig nær sumpa nå. Og bedre er det ikke at fansen er storligen misfornøyd. Et elendig transfervindu samt at stadig flere mistrives på leiearena Olympiastadion. Glimrende sett med økomomiske øye, stikk motsatt sett med fotballøyne. Stadion er rett og slett ikke egnet for fotball.

 

Smilende managere, men det var FØR kampstart! David Moyes (t.v) og Brightons Chris Hughton – i etterkant smilte garantert Chris bredest.

 

Oppgjøret på Amex var for øvrig  kamp nr. 10 000 i Premier League siden åpningen 15. august 1992. På den tiden har vi opplevd 7352 seire, 4614 hjemmetriumfer, 26 446 scoringer, 888 selvmål og 30 002 gule kort.

 

West Bromwich – Southampton 2-3

Baggies Ahmed Hegazi ga vertene best mulig start med ledermål allerede i 5. min. Alt lå til rette for å hedre “The Big Man” Cyrille Regis, men det ble med håpet…

 

Alan Pardew struttet av selvtillit og, som sedvanlig  en viss porsjon arroganse før kampen ble sparket i gang. Etter en flott og høytidelig minnestund over avdøde Cyrille Regis (59), the “Big Man” som har betydd så mye for minoriteters rettigheter og muligheter på fotballbanen.

 

Spørs om ikke Cyrille Regis hadde snudd seg i grava med tanke på hvor lett laget hans ga fra seg ledelsen mot en motstander som på langt nær har imponert den siste tiden.

 

Hjertet stanset plutselig 14. januar. Bare noen uker før han og kona Julia skulle feire 60-årsdagen hans med cruise i Karibien. Som meldingen viser – Cyrille R. var inspirator & mentor for langt flere enn fargede…

 

Og alt lå til rette for en verdifull 3-poenger. Mot Southamtpon som var uten seier på 12 matcher og ikke hadde vunnet borte siden september. Tap her ville trolig ha betydd “Goodnight Irene” for manager Pellegrino.

To kjappe FA Cup triumfer (inkl. megasjokket 3-2 på Anfield) gjorde at hjemmetilhengere og spillere hadde grunn til optimisme. Men WBA havnet raskt og brutalt ned på landjorda igjen.

1-0 ble til 1-3 og skader hos stopperparet Jonny Evans og Grzegorz Krychowiak gjorde ikke tingene bedre. Daniel Sturridge fikk sin fulle debut etter låneavtalen med Liverpool – uten at det gjorde noe fra eller til.

Utligningen et faktum på The Hawthorns! Mario Lemina (Man of the Match) gratuleres av Boufal og gjestene på vei mot en etterlengtet bortetriumf.

 

For nyansatt manager Pardew venter noen tunge uker. Dette var kampen han på ingen måte hadde råd til å tape. Neste match er på Stamford Bridge – vi venter ingen reprise av Bournemouths 3-0 seier over den regjerende ligamesteren her.

 

Bournemouth – Stoke 2-1

Norsk go’fot igjen! Joshua King benytter rot i Stoke-forsvaret og utligner til 1-1. Noen minutter senere var bildet snudd og Stoke kom seg ikke ut av nedrykksonen.

 

Stokes nyansatte manager Paul Lambert var skuffet over resultatet. I 70 minutter ledet The Potters og hadde til tider full kontroll på matchen. Men vertene viste til slutt at 3-0 triumfen mot Chelsea ikke var noen engangs-foreteelse.

Xherdan Shaqiri i velkjent post-scoring modus – her gratuleres ham av Moritz Bauer etter nettsus allerede i det 5. min.

 

Det hjalp ikke at The Potters kunne slå i bordet med to ubeseirede kamper og null baklengs. Først surret Joe Allen og Kurt Zouma det til, så King kunne bredside ballen bak Butland i Stoke-buret. Før Lys Mousset fikk stå mutters alene og heade inn seiersmålet (79. min) – etter presis frispark fra Jordan Ibe som ser ut til å trives stadig bedre i Bournemouth.

I dag står ytterligere to matcher på PL-programmet. Først ute er Crystal Palace – Newcastle før godbiten på Anfield Road mellom Liverpool og Tottenham! Det er bare og glede seg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Related Posts:
  • Motta fotball-bloggen GRATIS i innboksen din!